Personalul din restaurantele McDonald's din 10 orașe din SUA va ieși marți, după ce pretinde că gigantul nu face suficiente eforturi pentru a preveni hărțuirea sexuală la locul de muncă, potrivitBBC.

Logo McdonaldsFoto: Wikipedia

Organizatorii au declarat că greva va viza mai multe restaurante în orașe, inclusiv Chicago, Los Angeles și Miami. Din 2016, 25 de angajați ai McDonald's au depus plângeri la Comitetul Național pentru Relațiile Muncii din SUA, susținând că rapoartele lor de hărțuire au fost ignorate.

Greva vine după ce 25 de femei au depus plângeri împotriva lanțului, pretinzând că nu au fost corect aplicate regulile companiei împotriva abuzurilor. Plângerile au numit atât francizele McDonald's, cât și compania în sine. Cu toate acestea, firma consideră francizele sale ca proprietari independenți.

Într-un exemplu, Breauna Morrow, o casieriță de 15 ani din St Louis, a declarat că a fost "hărțuită în mod repetat" de un coleg de muncă folosind "limbajul grafic, sexual". Cu toate acestea, când a raportat incidentul, "supraveghetorii nu au făcut nimic".

Purtătorul de cuvânt al McDonald's, Andrea Abate, a declarat: "Avem politici, proceduri si instruire special concepute pentru a preveni hărțuirea sexuală în compania noastră și credem ferm ca toți colaboratorii noștri împărtășesc acest angajament".