Comisia pentru Valori Mobiliare și Schimburi (SEC) din SUA a intentat un proces lui Elon Musk, directorul general Tesla, pentru fraude prin inducerea în eroare a investitorilor în legătură cu intenția de delistare a companiei, informează postul BBC News, citat de Mediafax.

Elon MuskFoto: Flickr

Acest lucru a creat confuzie pe piața de capital și a afectat investitorii, potrivit Comisiei.

SEC cere ca Musk să nu mai poată ocupa poziții de director în cadrul vreunei companii listate la bursă, dar și impunerea de penalități financiare.

Elon Musk este acuzat că luna trecută a făcut declarații false cu privire la investitorii care ar fi urmat să finanţeze Tesla. Miliardarul american a anunțat atunci că se gândește la delistarea companiei.

"În realitate, Elon Musk nici măcar nu a discutat, cu atât mai puţin să primească vreo confirmare despre tranzacţie, inclusiv preţul acesteia, de la vreo potenţială sursă de finanţare", se arată în plângerea depusă de SEC la un tribunal din Manhattan.

Musk a respins acuzațiile, afirmând că acțiunea este "nejustificată" și adăugând că a acționat "în interesul adevărului, transparenței și investitorilor".

"Integritatea este cea mai importantă valoare din viața mea și faptele vor arată că niciodată nu am compromis asta în vreun fel", a mai spus Musk.

Miliardarul american a renunțat la planul de delistare a companiei, citând reacția investitorilor.