Traian Panait a fost desemnat joi, de către Consiliul de Administrație al Companiei Naționale de Aeroporturi București, în funcția de director general, cu un mandat provizoriu de patru luni, după ce Dan Baciu a renunțat miercuri la mandatul de director. Dan Baciu și-a anunțat demisia după doar 8 luni de la numire și ladouă săptămâni de la incidentul în care premierul Viorica Dăncilă a ratat întâlnirea cu șeful Comisiei Europene, Jean Cluade Juncker, de pe Aeroportul Băneasa.

Aeroportul Bucuresti - Henri CoandaFoto: CNAB

„Consiliul de Administrație al Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB), reunit joi, 4 octombrie 2018, l-a desemnat în funcția de Director General al CNAB pe domnul Traian Panait, cu un mandat provizoriu de 4 luni”, anunță un comunicat al companiei.

Potrivit CNAB Traian Panait, în vârstă de 64 de ani, este licențiat al Facultății de Transporturi a Institutului Politehnic din București, ocupând de-a lungul timpului mai multe funcții de conducere în cadrul Ministerul Transporturilor. De asemenea, în perioada 2002-2004, Traian Panait a fost secretar de stat la Ministerul Lucrărilor Publice, Transporturilor și Locuinței, pe probleme de transporturi.

Dan Baciu, directorul Companiei de Aeroporturi București a înaintat miercuri cererea de renunțare a contractului de mandat, urmând să asigure interimatul pentru următoarele 30 de zile, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanții companiei.

”Demisia este un lucru obișnuit atunci când există un decalaj între nivelul așteptărilor și ceea ce poate fi livrat. Mulțumesc domnului ministru Lucian Șova pentru modul elegant și eficient în care s-a implicat în susținerea proiectelor importante ale CN Aeroporturi București” a declarat Dan-Dumitru Baciu.