Guvernul a adoptat, joi, o ordonanță de urgență privind aplicarea cotei reduse de TVA de 5% pentru servicii precum cazare, servicii de restaurant şi catering, accesul în parcuri de distracții, dar și pentru închirierea terenurilor amenajate pentru camping.

HotNews.roFoto: Hotnews

„A fost aprobată o ordonanță de urgență prin care se reduce cota TVA în turism (...) Prin actul normativ se propune ca începând cu data de 1 noiembrie 2018, să se extindă aplicarea cotei reduse de TVA de 5% pentru cazarea în cadrul sectorului hotelier sau a sectoarelor cu funcție similară, inclusiv închirierea terenurilor amenajate pentru camping; serviciile de restaurant şi de catering, cu excepţia băuturilor alcoolice, altele decât berea; dreptul de utilizare a facilităților sportive în scopul practicării sportului și educației fizice, altele decât cele care sunt scutite prin legislație, serviciile constând în permiterea accesului în parcuri de distracții și în parcuri recreative”, a anunțat, joi, la finalul ședinței de Guvern, purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

Prin aceeași OUG s-a eliminat și cota redevenței pentru apa geotermală și apa minerală naturală utilizată pentru consumului populației la buvetele publice.

„O altă măsură cu impact pozitiv asupra turismului balnear a fost adoptată și anume OUG care include eliminarea cotei redevenței pentru apa geotermală și apa minerală naturală utilizată pentru consumului populației la buvetele publice. Prevederea se va aplica tot începând cu 1 noiembrie 2018. Până acum, cota redevenței era de 5% din valoarea producției și se plătea la încheierea licenței sau la eliberarea permisului de exploatare”, a precizat Nelu Barbu.