Gigantul tech Yahoo a acceptat să plătească 50 de milioane de $ daune în procesul care vizează cea mai mare breșă de securitate informațională din istorie, conform Associated Press, citată deAxios.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pe lângă daunele de 50 de milioane de $, Yahoo a fost de acord să ofere gratuit vreme de doi ani servicii de monitorizare de credit pentru cele 200 de milioane de persoane ale căror adrese de email, alături de alte informații personale, au fost furate în urma breșei de securitate.

Această înțelegere este rezultatul unui proces care a durat doi ani și care a urmărit obținerea unor daune comensatorii pentru informațiile sustrase de pe platformă în 2012 și 2014. Nimeni nu a aflat de această scurgere de informații până în 2016, Yahoo reușind să mușamalizeze cazul vreme de doi ani.

Deoarece Verizon Communications au achiziționat serviciile digitale Yahoo după breșa de securitate din 2014, aceștia vor plăti jumătate din daunele prevăzute de înțelegerea juridică. Cealaltă jumătate a daunelor va fi suportată de Altaba Inc., compania care supervizează investițiile Yahoo în companii asiatice.

Altaba a plătit deja 35 milioane de $ amendă către Comisia pentru Securitate și Schimburi din cauza faptului că au încercat să mușamalizeze incidentul după momentul 2014.