Premierul Viorica Dăncilă susține că oamenii de afaceri turci şi cei din ţările din Golf sunt interesaţi să investească în România în mai multe proiecte. Potrivit premierului, oamenii de afaceri turci vor să construiască un spital regional la Constanța, cei din Emiratele Arabe Unite vor să investească 100 milioane dolari în parcuri logistice, iar cei din Kuweit vor o colaborare cu Institutul 'Ana Aslan'. Viorica Dăncilă a amintit că săptămâna trecută a efectuat o vizită în Turcia, Emiratele Arabe Unite şi Kuweit.

Viorica Dancila si Recep Tayyip ErdoganFoto: gov.ro

"A fost o misiune cu caracter preponderent economic, din care ne-am întors cu rezultate concrete, benefice pe termen lung pentru România. Oamenii de afaceri turci şi cei din ţările din Golf sunt interesaţi să investească în România în infrastructură, în sănătate, să dezvolte proiecte de anvergură în parteneriat public-privat", a declarat miercuri Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern.

Aceasta susține că președintele Turciei a asigurat-o că "investitorii turci sunt interesaţi de construirea unui spital regional la Constanţa de 1.000 de paturi şi de creşterea volumului schimburilor comerciale de la 7 miliarde de dolari la 10 miliarde de dolari".

Viorica Dăncilă a mai spus că o companie din Emiratele Arabe Unite vrea să investească peste 100 de milioane de dolari în parcuri logistice şi industriale la Curtici, Aiud, Craiova, Constanţa, Bucureşti şi judeţul Prahova. "Există un interes foarte mare şi pentru construcţia portului Bucureşti pe canalul Dunăre-Bucureşti. Având în vedere acest potenţial care poate fi dezvoltat pe termen lung, am convenit crearea unui parteneriat strategic economic între Guvernul României şi Guvernul Emiratelor Arabe Unite, un cadru mai restrâns şi mai activ de cooperare la nivel guvernamental", a mai afirmat Dăncilă.

În ceea ce privește investitorii din Kuweit, premierul a spus că "un prim rezultat concret este perspectiva colaborării cu Institutul 'Ana Aslan'.