Facebook a anunțat vineri (26 octombrie) că a descoperit și a eliminat zeci de conturi ale căror utilizatori erau din Iran care aveau un comportament neadecvat și care nu erau în concordanță cu politicile site-ului, potrivitLe Monde.

Foto:

Aceste 82 de pagini, grupuri și conturi Facebook, dar și Instagram " , erau ale utilizatorilor din Statele Unite și Regatul Unit", spune Facebook, care detaliază: „Administratorii de pagini și conturi se dădeau drept cetățeni americani, sau, în unele cazuri, britanici - și postau mesaje cu subiecte controversate cum ar fi politica, relațiile interrasiale și migrațiile.

"Printre acestea se numără mesaje anti-Trump, altele denunțând nedreptățile suferite de afro-americani sau criticând practica lobby-ului. Aceste pagini sunt, de exemplu, numite " America, trezește-te" , "Nu rasism, nu război" sau "Setea pentru adevăr".

Cele 30 de pagini identificate au atras 1.02 milioane de abonați, cele 3 grupuri Facebook de 25.000 de membri și cele 16 conturi găsite pe Instagram 28.000 de adepți.

Cel mai vechi cont a fost deschis în iunie 2016, dar a înregistrat cea mai mare activitate în ultimele luni.