​Premierul Viorica Dăncilă a prezentat oamenilor de afaceri din Oman și Qatar mai multe proiecte pe care Guvernul susține că vrea să le realizeze în parteneriat public - privat. Sunt proiecte de multe miliarde de euro, autostrăzi, aeroport în sudul Bucureștiului, canal Dunăre-București, canal de irigații în Bărăgan, spitale, resort de lux în Costinești, pârtie de ski în Făgăraș etc. Unele dintre ele sunt idei foarte vechi, încă din vremea comunismului (canalul Dunăre-București, canalul de irigații), însă niciodată nu s-a trecut mai departe de nivelul vorbelor. Toate acestea au fost introduse într-o broșură și intr-un film de prezentare.

Viorica Dancila si oameni de afaceri din QatarFoto: Guvern

Vezi aici broșura cu proiecte în PPP

Potrivit Guvernului, Viorica Dăncilă a prezidat miercuri un forum economic organizat la Doha, cu ocazia vizitei sale oficiale în Statul Qatar, la care au participat oameni de afaceri qatarezi, a căror delegație a fost condusă de prim vice-președintele Camerei de Comerț și Industrie din Qatar, Mohammed bin Ahmed Bin Towar Alkuwari.

"Forumul economic a urmărit promovarea proiectelor în parteneriat public-privat aprobate de Guvernul României, precum și analizarea perspectivelor cooperării bilaterale româno-qatareze, cu accent asupra colaborării economice și investiționale", precizează Guvernul.