Un set de documente aparținând Facebook, incluzând e-mailuri, a fost confiscat de reprezentanții care se ocupă de cazul Cambridge Analytica, potrivit BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

The Observer, care a raportat pentru prima dată povestea , a declarat că documentele conțin date despre politicile de confidențialitate Facebook.

Damian Collins, președintele Comisiei pentru comunicații digitale, culturale, mass-media și sport (DCMS), a declarat că el consideră că documentele conțin informații despre modul în care Facebook și alte părți gestionează datele utilizatorului. El a mai spus că metodele folosite pentru obținerea documentelor au fost cu totul neobișnuite, criticând lipsa de cooperare a Facebook.

Conform declarațiilor, "documentele conțin răspunsuri la unele întrebări pe care le-am căutat cu privire la utilizarea datelor, în special de către dezvoltatorii externi".

Facebook a refuzat solicitarea din partea BBC de a comenta situația, dar a declarat pentru The Observer că: "materialele obținute de comitetul DCMS sunt supuse unei ordonanțe de protecție a Curții Supreme de San Mateo care limitează divulgarea lor. "