[P] Ce este micro-factoring-ul și cui se adresează? Elisa Rusu, CEO și Co-fondator al Instant Factoring, a discutat online cu cititorii

de     Smile Media
Marţi, 4 decembrie 2018, 11:43 Economie | Companii


Elisa Rusu
Foto: Instant Factoring
Ce este Instant Factoring-ul, cui i se adresează și ce produse de micro-finanțare online oferă? Cum a apărut acest serviciu și ce costuri presupune pentru client platforma Instant Factoring? Despre toate acestea a discutat Elisa Rusu, CEO și Co-Fondator al Instant Factoring.

 • Pune întrebări prin formularul de comentarii de la finalul articolului
 • Nu adresați mai mult de două întrebări
 • Pentru a păstra coerența și relevanța discuției, nu vom valida comentariile care conțin mai mult de două întrebări, care nu conțin întrebări sau care constau în atacuri la persoană
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2599 vizualizari

 • Incasare (Marţi, 4 decembrie 2018, 15:49)

  Mihai Jabra [anonim]

  Buna ziua! In cat timp pot incasa o factura de la dvs si ce comision percepeti? Multumesc!
  • R (Miercuri, 5 decembrie 2018, 12:01)

   Elisa Rusu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Mihai Jabra

   Bună ziua! Dacă factura îndeplinește toate criteriile analizei noastre, se va încasa în câteva ore de la aprobare. Aprobarea durează cca 2-3 ore de la momentul introducerii cererii în sistem.
   Comisionul variază în funcție de gradul de risc al tranzacției și de suma cerută, însă de principiu este de aproximativ 3% pe lună din valoarea facturii. Pentru mai mult ajutor, pe site-ul nostru www.instantfactoring.com aveți și un calculator simulator de cost.
 • Comisioane (Marţi, 4 decembrie 2018, 15:50)

  Maria B. [anonim]

  Buna ziua!

  Daca eu ca firma doresc sa incasez o factura mai repede pot apela la dvs si de aici incolo preluati dvs contractul? Sau cum functioneaza mai exact si ce comisioane percepeti?
  • R (Miercuri, 5 decembrie 2018, 12:07)

   Elisa Rusu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Maria B.

   Dacă factura este în termen și îndeplinește criteriile noastre de eligibilitate, da, se poate încasa de dumneavoastră mai repede. În funcție de opțiunea dumneavoastră pe care o regăsiți pe site-ul nostru și anume dacă vreți sau nu și serviciul de acoperire a riscului de neplată, noi vom prelua complet toate riscurile acelei facturi (sau ale contractului după caz).

   Comisionul variază în funcție de gradul de risc al tranzacției și de suma cerută, însă de principiu este de aproximativ 3% pe lună din valoarea facturii. Pentru mai mult ajutor, pe site-ul nostru www.instantfactoring.com aveți și un calculator simulator de cost.
 • Domeniu activitate (Miercuri, 5 decembrie 2018, 9:11)

  Andreea Frincu [anonim]

  Buna ziua! Ce fel de firme finanțați? Trebuie sa fie dintr-un anumit domeniu de activitate?
  • R (Miercuri, 5 decembrie 2018, 12:12)

   Elisa Rusu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Andreea Frincu

   Bună ziua! Finanțăm firme indiferent de obiectul de activitate, dacă se încadrează în criteriile noastre de eligibilitate. Inclusiv firme la început de drum, dacă au un client solvabil.
 • Neplata factura (Miercuri, 5 decembrie 2018, 9:42)

  Valentin [anonim]

  Ce se intampla daca clientul meu nu plateste factura pe care o finantez la Instant Factoring?
  • R (Miercuri, 5 decembrie 2018, 12:17)

   Elisa Rusu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Valentin

   În funcție de opțiunea clientului de a alege sau nu și acoperirea riscului de neplată, clientul rămâne sau nu solitar la plata facturii. Adică, dacă dumneavoastră ați optat pentru acoperirea riscului de neplată, dacă clientul dumneavoastră nu plătește la scadență, atunci dumneavoastră nu mai sunteți absolut deloc implicat în recuperarea acestei creanțe. Dacă nu ați optat pentru acoperire, atunci după o perioadă de câteva zile de colectare amiabilă cu clientul dumneavoastră (somații, telefoane etc.), dacă factura tot nu se încasează, noi vom avea dreptul să cerem încasarea de la dumneavoastră ca și companie.
 • Vechime facturi (Miercuri, 5 decembrie 2018, 9:44)

  Vlad Andrei [anonim]

  Buna ziua!
  Am niste facturi mai vechi de 1 an de la un client, mi le puteti finanta?
  Multumesc!
  • R (Miercuri, 5 decembrie 2018, 12:21)

   Elisa Rusu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Vlad Andrei

   Bună ziua!

   Factoringul reprezintă finanțarea de facturi în termen, care nu au ajuns încă la scadență, atunci când o companie are nevoie de acei bani mai devreme pentru diversele activități-cheltuieli curente ale companiei.
   Ceea ce întrebați dumneavoastră se referă la recuperarea de creanță, adică o sumă neîncasată la scadența aflată deja în întârziere. Acestea nu se pretează la factoring, însă există societăți specializate în recuperarea de creanțe.
 • Pt IMM (Miercuri, 5 decembrie 2018, 10:03)

  UserMihai [anonim]

  Buna ziua, Imi puteti spune cum poate ajuta produsul dvs un antreprenor aflat la inceput de drum?
  • R (Miercuri, 5 decembrie 2018, 12:26)

   Elisa Rusu [hotnews.ro] i-a raspuns lui UserMihai

   Factoringul este unul dintre puținele produse financiare care poate ajuta și un antreprenor la început de drum. Iar Instant Factoring are chiar focus pe micii antreprenori și pe cei aflați la început de drum. Astfel, dacă dumneavoastră ca și companie la început de drum aveți în desfășurare un contract cu un client solvabil, în loc să așteptați să vă încasați banii în 30-60 de zile, puteți beneficia de ei imediat apelând la noi. Cu acei bani în vans, puteți onora astfel alte comenzi, puteți să vă plătiți furnizorii, salariile, taxele sau orice priorități urgente aveți în acel moment.
 • Explicatii (Miercuri, 5 decembrie 2018, 10:05)

  Simona Iaru [anonim]

  Imi puteti explica va rog care este mecanismul micro-factoringului? Adica, cum ma poate ajuta si in ce masura pot beneficia de el?
  • R (Miercuri, 5 decembrie 2018, 12:29)

   Elisa Rusu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Simona Iaru

   Produsul nstru este destinat în special companiilor mici, întrucât acestea sunt în proporție de 70% nebancabile. Cu Instant Factoring și o companie mică poate avea acces la cash rapid, astfel încât afacerea să nu aibă momente de criză de lichidități. Dacă aveți facturi de încasat peste un termen, veniți la noi și vă primiți banii în câteva ore.
 • Aprobare facturi (Miercuri, 5 decembrie 2018, 12:18)

  Alex [anonim]

  Buna ziua,

  Procesul de aprobare al facturii este unul automat? Sau exista componenta manuala/ umana? Incerc sa inteleg procesul de semnare contract (online sau personal) si durata de la aplicare pana la finantare.

  Multumesc mult,
  A
  • R (Miercuri, 5 decembrie 2018, 12:37)

   Elisa Rusu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Alex

   Procesul de aprobare este în proporție de peste 90% automatizat, componenta umană păstrându-se doar pe anumite segmente care nu au putut fi automatizate. Fiind o companie Fintech, am îmbinat tehnologia cu finanțările, reușind astfel să înlocuim munca umană cu inteligența artificială. Tot procesul este on-line, începând de la inregistrarea în platformă și până la momentul punerii banilor în contul clientului, astfel încât tot procesul nostru durează sub 24 de ore.
 • Export (Miercuri, 5 decembrie 2018, 12:23)

  Iulia Vlad [anonim]

  Buna ziua. Se pot finanta si facturi emise catre firme din afara Romaniei? Sunt conditii diferite?
  • R (Miercuri, 5 decembrie 2018, 12:38)

   Elisa Rusu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Iulia Vlad

   Momentan nu oferim acest serviciu, sperând să îl lansăm în primul trimestru al anului următor.
 • Question (Miercuri, 5 decembrie 2018, 12:25)

  Adrian Vasile [anonim]

  Servus! In cazul in care ne parteneriem si va cedez drepturile de incasare ale unor facturi si totusi clientul de la care trebuia sa incasati bani nu le plateste, eu mai trebuie sa platesc ceva? Adica trebuie sa inteleg cum functiineaza sistemul: primesc un imprumit de la voi pana incasez factura sau cedez drepturile de a primi banii si primesc o suma de bani de la voi, iar pe mai departe e treaba voastra ce faceti cu acei clienti. Multumesc!
  • R (Miercuri, 5 decembrie 2018, 12:40)

   Elisa Rusu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Adrian Vasile

   În funcție de produsul ales, dacă optați și pentru acoperirea riscului de neplată, atunci dumneavoastră ca și companie nu mai sunteți responsabil de încasarea acestei facturi. Dacă nu optați, la scadență, după un termen de colectare amiabilă cu partenerul dumneavoastră (de câteva zile), avem dreptul să vă cerem și dumneavoastră banii înapoi.
 • Marja profit (Miercuri, 5 decembrie 2018, 12:28)

  George [anonim]

  Buna ziua, daca apelez la vanzarea facturii si imi retineti 3% din valoarea ei, imi erodez marja de profit. Cum ma ajuta realmente in afacerea mea?
  • R (Miercuri, 5 decembrie 2018, 12:42)

   Elisa Rusu [hotnews.ro] i-a raspuns lui George

   Este adevărat că vă reținem acest comision, însă dacă dumneavoastră beneficiați de bani mai repede, vă puteți plăti mai repede furnizorii de la care puteți să obțineți discounturi, uneori semnificative și, de asemenea, puteți să mai rulați acești bani pentru a onora alte comenzi. Mai mult, puteți evita calculul de penalități dacă ați fi întârziat cu taxe la stat sau alte datorii, așadar considerăm că toate aceste beneficii cumulate reprezintă mai mult decât cheltuiala cu comisionul nostru.
 • alte variante de creditare (Miercuri, 5 decembrie 2018, 12:31)

  Dragos Ichim [anonim]

  Buna ziua. De ce v-as da facturile dvs. si nu as merge la banca pentru un credit. Dobanda anuala e tot cam pe acolo.
  • R (Miercuri, 5 decembrie 2018, 12:44)

   Elisa Rusu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Dragos Ichim

   În cazul nostru, puteți evita câteva inconveniente ale actualului sistem clasic de finanțare și anume faptul că noi nu vă cerem niciun document (bilanțuri, balanțe etc.), nu trebuie să faceți niciun drum la noi, totul întâmplandu-se online, răspunsul nostru este în maxim 2 ore de la cererea dumneavoastră și nu în 3-4 săptămâni sau mai mult, criteriile noastre de eligibilitate nu sunt atât de rigide ca cele clasice.
 • Depasire data scadenta (Miercuri, 5 decembrie 2018, 12:33)

  Alexandru Popa [anonim]

  Daca o factura depaseste data scadenta cu o saptamana ma mai incadrez la dvs sau trebuie sa ma duc la o firma de recuperari?
  • R (Miercuri, 5 decembrie 2018, 12:45)

   Elisa Rusu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Alexandru Popa

   Dacă în momentul în care apelați la noi, factura este deja în întârziere cu o săptămână, nu o putem accepta. Trebuie să apelați la o firmă specializată în colectare.
 • Frauda (Miercuri, 5 decembrie 2018, 12:38)

  Mihai Georgescu [anonim]

  Buna ziua.

  Cum evaluati intr-un timp atat de scurt, 2 ore, daca debitorul si creditorul sunt companii in regula si nu se vand facturi fara acoperiere care mai departe sa rezulte in frauda si default pentru dumneavoastra?

  Va multumesc.
  • R (Miercuri, 5 decembrie 2018, 12:49)

   Elisa Rusu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Mihai Georgescu

   Am reușit să dezvoltăm un software extrem de performant care are la bază un scoring ce verifică peste 25 de criterii financiare și non-financiare din surse publice și nu numai, scoring care se rulează în timp real și care ne va spune eligibilitatea cererii. Acest scoring a fost calibrat și testat pe baza de date care are cifre și informații despre toate companiile din România din ultimii 7 ani, astfel după circa 9 luni de activitate am reușit să nu avem niciun default.
 • analiza risk (Miercuri, 5 decembrie 2018, 12:45)

  Adrian Nemescu [anonim]

  Buna ziua,
  Cum faceti analiza de risk intr-un termen de 2 ore pentru a lua decizia de finantare? Pe ce fel de informatii va bazati decizia si in ce procent este implicarea unui analist de risk?
  Multumesc.
 • incasare de la clienti persoane fizice (Miercuri, 5 decembrie 2018, 12:51)

  bonom [anonim]

  buna ziua,

  ce se intampla in cazul in care factura este emisa unui client persoana fizica? este eligibila?
  • R (Miercuri, 5 decembrie 2018, 13:28)

   Elisa Rusu [hotnews.ro] i-a raspuns lui bonom

   Bună ziua,
   Momentan nu finanțăm facturi emise către persoane fizice, însă acordăm mare atenție acestui segment de piață. Planificăm pentru anul viitor să venim cu o soluție aplicabilă și acestui tip de clienți.
 • suma maxima finantata (Miercuri, 5 decembrie 2018, 12:54)

  Gabriel [anonim]

  Buna ziua,

  Pe site apare ca finantati facturi de pana la 10.000 lei, pentru valori mai mari acordati finantare?

  Va multumesc.
  • R (Miercuri, 5 decembrie 2018, 13:29)

   Elisa Rusu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Gabriel

   Bună ziua,

   Finanțăm și facturi mai mari de 10.000 lei, numai că timpul de răspuns pentru aprobarea finanțării va fi mai lung, de aproximativ 24 de ore și după caz, e posibil să solicitam și documente suplimentare/ ajutătoare.
 • PFA-uri (Miercuri, 5 decembrie 2018, 13:01)

  Dinescu [anonim]

  Buna ziua, Finantati si PFA-uri? Multumesc!
  • R (Miercuri, 5 decembrie 2018, 13:29)

   Elisa Rusu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Dinescu

   Da, finanțăm și PFA-uri în cazul în care acestea emit facturi.
 • Inregistrare cont (Miercuri, 5 decembrie 2018, 14:22)

  Marius [anonim]

  Buna ziua

  Ce presupune procesul de inregistrare a mea ca un client al firmei dumneavoastra? Solicitati documente la momentul deschiderii unui cont? Nu ma refer aici la facturile scontate ci la doumentele pe care le doriti de la mine pentru a fi inregistrat.

  Multumesc
  • R (Miercuri, 5 decembrie 2018, 17:02)

   Elisa Rusu [hotnews.ro] i-a raspuns lui Marius

   Buna ziua,

   Aveti de urmarit cativa pasi simpli pentru deschiderea contului.
   Va inregistrati: datele personale, datele companiei, adresa sediului companiei si cea a punctului de lucru si numarul de telefon. Primiti un sms cu un cod de validare a numarului de telefon. Validam si adresa de email si contul este creat.
   Nu solicitam alte documente suplimentare.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by