Numarul de inmatriculari noi de vehicule rutiere pentru transportul calatorilor a crescut anul trecut cu 39,8% fata de anul 2006, pana la 450.568 unitati, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). Datele INS se refera atat la autovehiculele noi fabricate in tara sau in strainatate, cat si la autovehicule de ocazie importate.

In anul 2007 s-au inregistrat cresteri ale numarului de inmatriculari noi la majoritatea categoriilor de vehicule pentru transportul calatorilor, comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent.

Cea mai semnificativa crestere s-a inregistrat pentru autocare, autobuze si microbuze, numarul acestora fiind cu 76,0% mai mare fata de 2006. Numarul autoturismelor nou inmatriculate a fost anul trecut de 436.349 unitati, inregistrand un avans de 39,6%, in vreme ce cel al motoretelor si motocicletelor a fost de 10.297 unitati, in crestere cu 36,9%.

De asemenea, numarul de inmatriculari noi al vehiculelor pentru transportul de marfuri a inregistrat cresteri la majoritatea categoriilor; cel mai important avand fiind inregistrat la categoria remorci si semiremorci, unde numarul inmatricularilor a crescut de peste doua ori.