Uber a lansat un serviciu de rezervări de autobuze în Cairo, a declarat directorul executiv al companiei la prima sa vizită în Egipt, marți, în condițiile în care compania își propune să exploateze o piață cu venituri mici, scrie Reuters.

UberFoto: Flickr

Compania a anunțat, de asemenea, o nouă aplicație Uber Lite care, de la începutul anului viitor,va permite utilizatorilor cu telefoane Android să rezerve excursii în Orientul Mijlociu.

"Există milioane de oameni în Egipt și în întreaga lume care se confruntă încă cu obstacole reale în calea utilizării Uber", a declarat Dara Khosrowshahi, adăugând că noile actualizări vor face serviciile companiei mai accesibile.

Egiptul are mai mult de 5 milioane de utilizatori Uber, a spus el, adăugând că gigantul investește mai mult de 100 de milioane de dolari într-un centru egiptean de asistență pentru clienți.

Noul serviciu de autobuze va fi cel mai ieftin dintre serviciile Uber din Cairo. Compania a testat serviciul din septembrie și se va extinde în Cairo în următoarele luni.

Anunțul a venit o zi după ce rivalul Uber din Orientul Mijlociu, Careem, a lansat un serviciu de rezervare de autobuz în Egipt.