Bucureştiul îşi face propriul "Start-Up Nation"

Povestea tinerei din Bacău care ține spectacole de stand-up comedy în Europa în patru limbi diferite și l-a făcut pe Seinfeld să râdă
INTERVIU Vestea bună și vestea proastă despre tulpina SARS-CoV2 din Africa de Sud, confirmată în premieră în România: Cât de ușor se transmite și cât de eficiente sunt vaccinurile împotriva ei?
Noua LISTĂ a țărilor din zona galbenă / Republica Moldova, Italia, Spania, Franța sau Marea Britanie, pe listă
Unul din cei doi pacienți din România infectați cu tulpina africană a SARS-COV2, fosta jurnalistă Liana Alexandru, povestește aventura sa COVID-19: cum s-au încurcat rezultatele testelor și cum voluntarii au salvat situația
CDC-ul american are un ghid cu sfaturi în cazul unei apocalipse zombi / Dr. Seuss, în topul vânzărilor Amazon după ce a fost acuzat de rasism / Nou film Star Trek, nou serial Terminator, confirmate
FOTOGALERIE Primăria Capitalei a montat anul trecut 500 de stații STB noi, de aproape 10.000 de euro bucata. Deși nu le-a plătit încă, o parte au fost deja vandalizate
Primul lucru la care te gândești este metoda cunoscuta ca omul străzii. Cei care distribuie fondurile, în colaborare cu niște complici, deschid firme pe numele unor boschetari pe care ii plătesc cu câteva sute de euro pe luna sa semneze documente. Banii sunt însușiți chiar de cei care ii deblochează din fondurile statului și de ajutoarele lor. In final omul străzii da faliment și cu asta se încheie ingineria financiara in cauza.
Citat:
"Primăria Capitalei lansează un program de finanţare pentru startup-urile din Bucureşti pentru “antreprenorii care s-au simţit discriminaţi când au văzut că nu pot aplica în programul naţional Start-Up Nation”, anunţă Primăria.
Bugetul proiectului este de 10 milioane de euro, care va începe din ianuarie 2019. Programul “Bucharest Start Up City” va finanţa 200 de startup-uri cu câte de 50.000 de euro fiecare, indiferent de domeniul de activitate, bani din bugetul Primăriei. “Vor primii finanţări proiecte din sănătate, producţie, servicii, IT etc”, anunţă Primăria Bucureşti.
Regulamentul va fi anunţat în perioada următoare.
Programul este realizat printr-un protocolului de colaborare dintre Primaria Municipiului Bucureşti şi Consiliului National al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din România.
În ediţa a doua a programului Start-Up Nation, afacerile din București și județele Cluj și Ilfov, care au peste 4 IMM-uri la suta de locuitori, vor pleca din start cu un minus de 15 puncte, prin noua grilă de punctare, ceea ce reduce considerabil șansele afacerilor respective la finanțare."