Mai multe organizații din China au emis avertismente îndemnând personalul să-și arate sprijinul pentru Huawei, oferind subvenții pentru a cumpăra smartphone-uri chinezești și amenințând cu pedeapsa împotriva oricui va fi prins cu produsele Apple, scrie CNN.

Huawei a depasit AppleFoto: Counterpoint

"SUA intenționează să timoreze creșterea Chinei ... Cred că poporul chinez ar trebui să rămână unit și să susțină produsele noastre naționale", a transmis printr-o declarație din Camera de Comerț Nanchong din Shanghai, avertizând că toți membrii care au cumpărat produse Apple vor fi " interziși.“

Criza a început după ce au apărut știri că Meng Wanzhou, directorul financiar al Huawei și fiica fondatorului companiei, a fost reținută la Vancouver pe 1 decembrie.

În 2012, companiile japoneze au fost atacate și cel puțin o persoană a fost ucisă în timpul unor demonstrații desfășurate pe întreg teritoriul Chinei din cauza unei dispute teritoriale cu Japonia.

Scene similare au avut loc în 2008, după ce guvernul francez părea săacorde sprijin susținătorilor independenței tibetane.