Taxele pentru firmele din energie și telecom percepute de reglementatori se vor majora de anul viitor, ajungând 3% din cifra de afaceri, se arată în proiectul de OUG privind fiscalitatea, publicat marți seara de Ministerul Finanțelor. Și în programul de guvernare prezentat anul trecut erau trecute majorări ale tarifelor percepute de ANRE și ANCOM, însă erau prevăzute creșteri doar până la 1% din cifra de afaceri.

Energie electricăFoto: Max Pixel

În acest moment, contribuția percepută pentru titularii de licență care își desfășoară activitatea în sectorul comercializării de energie electrică și gaze reprezintă doar 0,08% din cifra de afaceri.

Potrivit proiectului publicat de Ministerul Finanțelor, contribuţia bănească percepută de la operatori economici care desfăşoară activităţi în domeniul energiei electrice şi termice este egală cu 3% din cifra de afaceri realizată de aceștia. Tarifele sunt percepute de Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

De asemenea, tarifele de monitorizare aplicate de Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) vor crește de la 0,4% la 3%.