Companii din întreaga au propus reducerea săptămânii de lucru la 4 zile, constatând că astfel nivelul de productivitate este mai mare și personalul este mai motivat, scrie Reuters.

LucratoriFoto: Comisia Europeana

"Este mult mai sănătos și facem o treabă mai bună dacă nu lucrăm multe ore continuu", a declarat Jan Schulz-Hofen, fondatorul companiei de software pentru managementul proiectelor din Berlin, Planio, care a introdus ideea de săptămână de patru zile la începutul acestui an.

În Noua Zeelandă, compania Perpetual Guardian a raportat o scădere a nivelului de stres și un o productivitate mai mare a personalului după ce a testat o săptămână de 32 de ore la începutul acestui an.

Chiar și în Japonia, guvernul încurajează companiile să declare liberă ziua de luni pentru a le ușura munca, aici efectele au fost reduse.

Congresul Uniunii Comerțului din Marea Britanie (TUC) încurajează toată țara să adopte săptămâna de patru zile până la sfârșitul secolului. "Această modificare ar reduce stresul și ar putea îmbunătăți egalitatea de gen. Companiile care au încercat deja spun că se observă schimbări în bine în ceea ce privește productivitatea și bunăstarea personalului ", a declarat Kate Bell, șeful TUC.