Procurorul general al Washington DC, a declarat, miercuri, că a dat în judecată Facebook pentru că și-a indus în eroare utilizatorii cu privire la modul în care datele lor cu caracter personal au fost prelucrate, în legătură cu scandalul Cambridge Analytica, scrie Reuters.

FacebookFoto: Pexels

Cea mai mare companie social media din lume a atras atenția la nivel mondial de când s-a aflat, la începutul acestui an, că testul de personalitate distribuit masiv pe Facebook a adunat informații despre 87 de milioane de utilizatori din întreaga lume și a vândut datele firmei britanice de consultanță politică Cambridge Analytica.

Procurorul General al Washington DC, Karl Racine, a declarat că Facebook a înșelat utilizatorii deoarece a știut despre incidente cu doi ani înainte de a fi dezvăluit totul.

"Revizuim plângerea și așteptăm cu nerăbdare să continuăm discuțiile cu avocații generali din DC (n.r. Washington, DC) și din alte părți", au transmis reprezentanții Facebook.

Facebook ar putea să primească o amendă de 5.000 de dolari pentru încălcarea legii privind protecția utilizatorilor din regiune sau de 1,7 miliarde de dolari dacă site-ul ar fi penalizat pentru fiecare utilizator afectat.

"Setările de confidențialitate ale Facebook care ne ajută să alegem ceea ce prietenii ar putea vedea și ce date ar putea fi accesate de aplicații au fost de asemenea înșelătoare", a spus Racine.

Se aproximează că software-ul testului a prelucrat date de la 340.000 de locuitori din DC, deși doar 852 de utilizatori s-au implicat direct în acest proces.