Producatorul american de avioane Boeing a anuntat marti ca a primit o comanda in valoare de 150 milioane dolari de la compania romaneasca low - cost Blue Air Transport Aerian, scrie CNN Money. Compania romaneasca a comandat doua avioane Boeing 737-800 si si-a rezervat dreptul de a mai comanda inca doua aeronave, mai noteaza sursa citata.

Directorul general al Blue Air, Gheorghe Racaru a declarat ca avioanele Boeing vor contribui la cresterea proiectata de companie in regiune.

Blue Air, companie detinuta de omul de afaceri Nelu Iordache, a incheiat anul trecut cu afaceri de circa 90 milioane euro, dupa ce in 2006 cifra de afaceri a fost de 50 milioane de euro, iar comopania a transportat 443.000 de pasageri.

Boeing Co a anuntat la sfarsitul lui ianuarie ca profitul din al patrulea trimestru a crescut, ajutat de vanzările mari de aeronave comerciale si de continuarea cresterii sustinute a sectorului aerospatial din ultimii trei ani.

Boeing a raportat un profit trimestrial de 1,03 miliarde dolari, echivalent cu 1,36 dolari/actiune, fata de 989 milioane dolari - sau 1,29 dolari/actiune - in aceeasi perioada a anului trecut.