Acționarul principal al Bulgarian Telecommunications Company (BTC), Spas Rusev, și antreprenorul bulgar de origine albaneză Elvin Guri vor cumpăra Telekom Albania, scrie publicația bulgară capital.bg, citând un anunț al operatorului german Deutsche Telekom și al filialei sale OTE.

Cartela_Telekom_3DFoto: Telekom Romania

Pentru această tranzacție, compania nou înființată Albania Telecom Invest va plăti 50 de milioane de euro.

Tranzacția este finanțată de filiala albaneză a First Investment Bank și ar urma să fie finalizată în primul semestru din 2019, după ce va fi avizată de arbitrii pieței.

Spas Rusev a declarat pentru Capital.bg că această tranzacție nu este decât începutul expansiunii sale regionale: "Este prima etapă a tentativei mele de consolidare a pieței telecomunicațiilor în Balcani." Acesta spune că negociază cu Deutsche Telekom pentru preluarea companiei din România urmând apoi Macedonia.

Ziarul bulgar notează că Rusev va avea nevoie de un asociat „important și solvabil” având în vedere că firmele de telecomunicați din România sunt „foarte scumpe”.

Capital.bg mai scrie că Deutsche Telekom încearcă să renunțe la investiții non-strategice din regiune iar filialele de telecomunicații române și sârbe ar fi de vânzare.