Western Union a realizat anul trecut venituri de 4,9 miliarde de dolari, in crestere cu 10% anul 2006, datorita dezvoltarii afacerilor pe plan international, se arata intr-un comunicat al companiei. Profitul operational consolidat al companiei a fost de 1,3 miliarde de dolari, iar marja operationala pentru intregul an a fost de 27%, comparativ cu 29% in 2006.

Venitul total pentru segmentul de tranzactii persoana fizica – persoana fizica in 2007 a crescut cu 9%, ajungand la 4,1 miliarde dolari, pe baza unei cresteri a tranzactiilor de 14% fata de 2006. Cresterea poate fi atribuita in mare parte pietei internationale de tranzactii persoana fizica – persoana fizica.

Venitul segmentului de tranzactii persoane fizice – companii a crescut cu 13%, de la 636 milioane dolari in 2006 la 720 milioane dolari anul trecut.

In cursul intregului an 2007, Western Union a rascumparat 34,7 milioane de actiuni in schimbul sumei de 727 milioane dolari, costul mediu fiind de 20,94 USD per actiune. Compania mai are 1,25 miliarde dolari ramasi pentru acest demers, conform planului de rascumparare de actiuni aprobat de board-ul companiei.

„In 2008, vom continua sa dezvoltam segmentul principal de tranzactii persoana fizica – persoana fizica, vom extinde la nivel global serviciile persoana fizica – companii, vom dezvolta si mai mult servicii inovatoare, precum transferul de bani prin intermediul telefoniei mobile, microcreditele si noile oferte pentru segmentul companii – companii si vom echilibra, de asemenea, structura de costuri pentru a mentine o marja operationala puternica”, a declarat Christina Gold, presedintele si directorul general al Western Union.

Pentru acest an, conducerea companiei estimeaza crestere a veniturilor in intervalul de 9% - 11% si volume de lichiditati provenite din activitati operationale de aproximativ 1,2 miliarde dolari.

Western Union, companie infiintata in 1851 ce activeaza in sectorul transferurilor de bani, are o retea de peste 335.000 de locatii ale agentilor, care acopera peste 200 de tari si teritorii dependente.