Roche Romania, filiala locala a concernului farmaceutic elvetian Roche Group, a inregistrat in anul 2007, conform estimarilor Cegedim, o cifra de afaceri de peste 364 milioane de lei, in crestere cu 6% fata de anul 2006, potrivit unui comunicat al companiei. Cota de piata a companie in 2007 a fost de 6,83%.

Produsele care au inregistrat cele mai mari vanzari in anul 2007 sunt cele destinate tratamentului hepatitelor virale B si C si anemiei. Medicamentele ale caror vanzari au avut insa cea mai mare crestere comparativ cu anul 2006 au fost cele destinate tratamentului cancerului, se mai arata in comunicat.

"Anul trecut, Grupul Roche a investit in cercetare si dezvoltare peste 8 miliarde de franci elvetieni, cu 15% mai mult decat in anul precedent, ceea ce reprezinta peste 20% din vanzarile diviziei de farmaceutice a Grupului in anul 2007”, a declarat Dan Zamonea, director general al Roche Romania.

Pentru acest an, compania estimeaza a crestere a cifrei de afaceri in linie cu cresterea generala a pietei farmaceutice din tara noastra.

Avand sediul central in Basel, Elvetia, Roche este una dintre cele mai importante companii farmaceutice la nivel mondial. La sfarsitul anului 2007, vanzarile globale ale diviziei de farmaceutice se ridicau la 36,8 miliarde de franci elvetieni, iar divizia de diagnostice a anuntat vanzari de 9,,3 miliarde de franci elvetieni.