Canalele YouTube care alimentează teoriile anti-vaccinare nu vor mai beneficia de reclame și nu vor mai câștiga bani, compania oprind deja difuzarea de anunțuri publicitare, informează Mediafax care citează BBC.

YouTubeFoto: Max Pixel

Youtube a luat decizia după ce firmele care au descoperit că reclamele lor au fost difuzate alături de videoclipurile controversate au protestat.

Organizația Mondială a Sănătății a spus că ideile anti-avaccin constituie o amenințare majoră, la nivel mondial, în domeniul sănătății, în 2019.

Youtube spune că multe dintre canalele anti-vaccin promovează viziuni "dăunătoare sau periculoase". Alături de decizia de a elimina publicitatea, compania a precizat că va promova conținutul legat de beneficiile vaccinării și că va elimina videoclipurile anti-vaccin din listele de recomandări.Vor apărea și "panouri informative" pe paginile careenumeră sursele bibliografice, astfel încât userii săpoată verifica corectitudinea informațiilor primite.

Acțiunea vine pe fondul criticilor legate de modul în care social media alimentează temerile legate de vaccinuri.

În același timp se pare că la baza deciziei YouTube se află reclamațiile unor mari companii de publicitate, care nu doreau să se asocieze cu videoclipurile care promovează ideile împotriva vaccinurilor. Se pare că unele companii și-au retras publicitatea în întregime, până când YouTube a acționat. Conform BBC, printre respectivele companii de află Hasbro, Nestle, AT&T, Kellogg, Epic Games și altele.