Amazon.com Inc a făcut public luni un anunț prin care este comunicat faptul că fosta directoare executivă PepsiCo, Indra Nooyi, a fost numită director în consiliul de administrație. Nooyi devine cea de-a doua femeie numită în consiliu doar în această lună, informează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Tot în luna februarie, compania a numit-o pe Rosalind Brewer ca director în consiliul de administrație după ce aceasta a părăsit compania Starbucks. Brewer a devenit astfel cea de-a doua femeie de culoare din consiliu.

Consiliul de administrație Amazon are în prezent 11 membri, dintre care 5 sunt femei: Nooyi, Brewer, Jamie Gorelick, Judith McGrath și Patricia Stonesifer.

Amazon a susținut anul trecut că femeile și minoritățile au fost criterii nominalizate pentru creșterea diversității în consiliu.

Nooyi, care va face parte din comisia de audit Amazon, a renunțat la poziția de director executiv PepsiCo în octombrie 2018, după 12 ani în care a ocupat această poziție. Cu toate acestea, Nooyi a rămas în consiliul de administrație al companiei până la începutul lui 2019.

Indra Nooyi este una dintre cele mai cunoscute femei de afaceri, figurând pe locul 11 în lista Forbes a celor mai puternice femei din lume în 2017.