Grupul german Bosch va efectua o nouă investiţie la societatea Robert Bosch Elektronika Kft. din oraşul Hatvan, judeţul Heves, care produce piese de schimb electronice pentru automobile. Prin această investiţie, a cărei valoare se ridică la 9,6 miliarde de forinţi, societatea va achiziţiona mijloace de fabricaţie mai moderne, a declarat joi, la Budapesta, ministrul ungar de externe, potrivit MTI și Rador.

Intr-o fabrica BoschFoto: Bosch

Péter Szijjártó a subliniat: Economia mondială se află într-o schimbare importantă, iar cele mai moderne tehnologii şi investiţii vor cunoaşte în scurt timp o expansiune.

Şi economia Ungariei, inclusiv domeniul industriei auto, se află în era aschimbării dimensiunilor. Fabrica din Hatvan al grupului Bosch produce mijloace şi componente tehnologice care va determina stilul de conducere a maşinilor şi care sunt indispensabile pentru conducerea automatizată. La acestă investiţie, care se va derula până în anul 2020, Guvernul ungar va contribui cu un ajutor nerambursabil de aproximativ 1,2 miliarde de forinţi.