Opt companii aeriene low-cost au semnat, miercuri, cu Ministerul Transporturilor contractul-cadru privind respectarea drepturilor pasagerilor, a declarat Stefan Mladin, directorul Aeroportului Baneasa, citat de NewsIn. Cele opt companii sunt Blue Air, Myair, Euro Jet, Jet Tran, Mia Airlies, Autoritatea Aeronautica, Becker si Cirrus.

"Toate companiile aeriene au cazut de acord sa respecte Regulamentul 261. In Aeroportul Baneasa, de cand s-au dat amenzile, s-a simtit o imbunatatire a relatiilor dintre companii si pasageri. Companiile aeriene au inteles rolul important al desemnarii unui reprezentant al lor in incinta aeroportului pentru a media si a supraveghea eventualele evenimente neplacute" a spus Stefan Mladin, dupa discutiile de la Ministerul Transporturilor dintre reprezentantii companiilor aeriene si ministrul de resort.

Potrivit directorului aeroportului, aerogara Baneasa este prevazuta in planul de dezvoltare al aeroporturilor deoarece, aceasta este depasita de volumul mare al traficului de pasageri. Mai mult, Stefan Mladin considera ca este foarte important sa fie finalizat si proiectul de modernizare al sistemului de balizaj.