Mega Image preia rețeaua de supermarketuri Zanfir din Vrancea, ca urmare a aprobării achiziției de către Consiliul Concurenței. Valoarea tranzacției nu a fost anunțată.

Magazin Mega ImageFoto: AGERPRES

Cele 10 magazine din rețeaua Zanfir sunt situate în orașul Focșani și în împrejurimi, repectiv Adjud, Panciu, Dărmăneşti şi Târgu Ocna și vor fi integrate în următoarele luni de către Mega Image astfel: 8 locații vor fi transformate în magazine Mega Image, format mediu și mic potrivit suprafeței utile și două locații vor fi transformate în Shop&Go.

Retailerul vrâncean Zanfir, deținut de soții Liliana și Vasile Zanfir, a inaugurat primul supermarket în anul 2002, urmat de o dezvoltare rapidă.

"Preluarea celui mai important jucător din industria de retail de pe piața locală din zona Vrancea face parte din strategia noastră de dezvoltare și expansiune în noi teritorii. Ne consolidăm, astfel, poziția într-o regiune cu potențial, cu o piață deja matură”, afirmă Mircea Moga, CEO al Mega Image, potrivit Mediafax.

Fondat în 1995, Mega Image este unul dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri din România cu o reţea ce cuprinde în prezent 677 de magazine în Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Ploieşti, Braşov, Târgovişte, Timișoara şi alte oraşe din ţară, sub mărcile Mega Image, Shop&Go, Gusturi Românești. Mega Image face parte din Ahold Delhaize Group, retailer internaţional ce operează în prezent pe trei continente.