Volumul cifrei de afaceri in industrie a fost anul trecut cu 11,2% mai mare decat in 2006, crestere sustinuta de industria prelucratoare, care a inregistrat un avans de 13,5%, potrivit datelor Institutului National de Statistica. In acelasi timp, industria energiei electrice si termice, gaze si apa a inregistrat o scadere a cifrei de afaceri de 1,2%, iar industria extractiva s-a mentinut la un nivel constant.

Cele mai importante cresteri s-au inregistrat in industria bunurilor de capital (+24,7%), urmata de industria bunurilor de folosinta indelungata (+15,6%) si industria bunurilor intermediare (+15,3%).

Industria energetica a inregistrat o scadere cu 5,4%, arata INS.

In ceea ce priveste comenzile noi din industrie, in anul 2007 s-a inregistrat o crestere pe ansamblu cu 22,7%, sustinuta de toate marile grupe industriale. Astfel, comenzile din industria bunurilor de capital au urcat cu 31,4%, cele din industria bunurilor de folosinta indelungata au avansat cu 25,8%. In cazul industriei bunurilor de uz curent si a industriei bunurilor intermediare, comenzile au crescut cu 16,4%, respectiv 16,1%.