Acțiunile companiei de servicii de transport Lyft, principalul concurent al Uber, au fost stabilite, vineri, la 72 de dolari, pe fondul unei cereri puternice, compania fiind, astfel, evaluată la 24,3 miliade de dolari, la 32,5 milioane de acțiuni, transmit BBC, CNN și Reuters, citate de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Astfel, Lyft devine cea mai mare companie listată din ultimii cinci ani, de la listarea retailerului chinez Alibaba, din 2014, iar acțiunile vor începe să fie tranzacționate pe Nasdaq vineri, sub simbolul „LYFT”.

La începutul săptămânii, Lyft a majorat intervalul de preţuri pentru oferta sa de acţiuni la 70-72 de dolari pe acțiune, de la 62-68 de dolari pe acțiune anterior, astfel că a reușit să obțină de la investitori 2,34 de miliarde de dolari.

Lyft a devenit prima companie de servicii de transport care se listează, în faţa rivalului său Uber, care urmează să se listeze pe piaţă la începutul luni aprilie. Listarea Uber este una dintre cele mai așteptate din acest an, unii analiști estimând că poate să ajungă la 120 de miliarde de dolari. De asemenea, aplicațiile Pinterest, Slack şi Postmates plănuiesc să se listeze în acest an.

Şoferii care au efectuat cel puțin 10.000 de curse pe platformă au primit un bonus de 1.000 de dolari, care poate fi încasat în numerar sau transformat în acţiuni listate, iar cei cu peste 20.000 de curse pe fiecare platformă primesc 10.000 de dolari.

Uber și Lyft au fost finanțate, până acum, în întregime de către fondurile de capital de risc. Uber a atras aproape 25 de miliarde de dolari, câștigând titlul „cel mai valoros start-up în istorie”. Lyft, care nu s-a extins încă la nivel global, a atras 5 miliarde de dolari.