Facebook Inc a anunțat, miercuri, că le-a eliminat din bazele sale de date despre utilizatori pe acelea stocate pe serverele de tip cloud ale Amazon.com Inc, după ce un raport al companiei UpGuard privind cybersecurity a indicat că milioane dintre ele au fost dezvăluite, informează Mediafax citând site-ul Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Echipa de Cyber ​​Risk a UpGuard a anunțat că platforma digitală din Mexico City, Cultura Colectiva, a stocat, în mod deschis, 540 de milioane de înregistrări despre utilizatorii de Facebook, inclusiv numere de identificare, comentarii, reacții și nume de cont. O altă bază de date, o aplicație numită „At the Pool”, a afișat numele, parolele și adresele de e-mail în cazul a 22.000 de persoane, confomrm UpGuard.

„Am lucrat împreună pentru a elimina bazele de date în cauză, dar încă investigăm exact ce tip de informații au fost stocate acolo”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Facebook, adăugând că politicile companiei interzic stocarea informațiilor despre utilizatori într-o bază de date publică.

Rețeaua socială Facebook a fost afectată de o serie de probleme legate de confidențialitate, cele mai recente fiind o problemă care a expus parolele a milioane de utilizatori, care au fost stocate în format lizibil în cadrul sistemelor sale interne ale angajaților săi.

Anul trecut, compania a intrat în atenție ca urmare a dezvăluirilor că firma Cambridge Analytica a adunat datele personale de profil pentru milioane de utilizatori ai Facebook fără consimțământul lor. Compania a anunțat ulterior modificările aduse platformei pentru protejarea datelor utilizatorului.