Ryanair și-a cerut scuze pentru că a nu a lăsat un refugiat să urce la bordul unui avion spre Irlanda din Norvegia, în ciuda faptului că bărbatul avea documentele de călătorie necesare, scrie CNN.

avion Ryanair DublinFoto: Captura video

Iyad El-Baghdadi este un activist cunoscut pentru implicarea sa în Primăvara Arabă. El provine din Emiratele Arabe Unite și a obținut azil politic în Norvegia în 2015.

Bărbatul a declarat pentru CNN că ar fi trebuit să călătorească de la Berlin la Dublin cu un avion al companiei Ryanair care a decolat miercuri la ora 10.30, dar nu a fost lăsat să urce la bord. În urma incidentului, el a povestit întâmplarea pe contul său de Twitter și a cerut urmăritorilor care îl simpatizează să-l facă public.

"Am sunat ieri la ambasada irlandeză pentru a fi sigur că pot călători, dar Ryanair mi-a refuzat îmbarcarea fără a-mi da niciun motiv. Mi-au spus că supervizorul este ocupat", a declarat Baghdadi.

Ryanair a reacționat declarând pentru CNN că: "Acest client a fost refuzat la îmbarcare din cauza unei greșeli a personalului nostru din Berlin, dar l-am contactat direct și va călători spre Irlanda astăzi (n.r. miercuri).“ Guvernul irlandez informează pe site că titularii "documentelor de călătorie ale Convenției (n.r. Acordul european privind abolirea vizelor pentru refugiați) nu au obligația de a deține o viză irlandeză pentru sejururi scurte de până la 90 de zile în Irlanda".

"Pentru ca titularul unui astfel de document de călătorie să fie scutit de o obligație de viză irlandeză pentru șederi scurte, documentul de călătorie trebuie eliberat de un stat european care este parte contractantă la" Acordul european privind abolirea vizelor pentru refugiați " , afirmă site-ul web, adăugând o listă de țări care include Norvegia.