Mexicul a interzis participarea la contracte publice federale a conglomeratului brazilian de construcții Odebrecht SA, a declarat vineri ministrul administrației publice conform Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Entităților de stat, cum ar fifirma petrolieră Pemex, lise interzice să încheie contracte cu Odebrecht sau să primească propuneri de la firmă timp de trei ani, a declarat ministerul.

Firma de construcții a fost în centrul unuia dintre cele maimari scandaluri de corupție din lume pentru plata a miliarde de dolari mită în toată America Latină în schimbul contractelor de lucrări publice.

Mexicul a interzis anul trecut instituțiilor federale și guvernelor locale să întreînrelații de afaceri cu Odebrecht pentru 2 ani șijumătate, dar nu a adus acuzații penale împotriva companiei.

Declarația de vineri nu s-a referit la interdicția anterioară, dar ministerul administrației publice a declarat că filiala Odebrecht din Mexic a furnizat informații false în executarea unui contract de construcție și că filiala Construtora Norberto a Odebrecht a oferit servicii la suprapreț către Pemex.