Instanța a admis cererea formulată de consorţiul de administratori judiciari ROMINSOLV şi BDO Business Restructuring și a dispus începerea procedurii generale a falimentului debitoarei Oltchim, informează combinatul într-un comunicat, citat de Mediafax.

OltchimFoto: AGERPRES

În calitate de lichidator judiciar a fost desemnat provizoriu consorţiul ROMINSOLV S.P.R.L. şi BDO Business Restructuring S.P.R.L., care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 25 din Legea nr. 85/2006 şi care va avea o retribuţie lunară de 1.000 lei.

Instanța a fixat termenul maxim de predare a gestiunii de către consorţiul de administratori judiciari, împreună cu lista actelor şi operaţiunilor efectuate după deschiderea procedurii şi dispune predarea către consorţiul de lichidatori judiciari, în termen de 5 zile de la pronunţarea prezentei, a tabelului definitiv al creanţelor şi a listei creanţelor născute în cursul procedurii.

De asemenea, instanța a dispus notificarea deschiderii procedurii de faliment debitorului, creditorilor şi Oficiului registrului comerţului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, pentru efectuarea menţiunii, precum şi publicarea în Buletinul procedurilor de insolvenţă.

Termenul limită pentru depunerea cererilor creanţelor născute în cursul procedurii a fost fixat la 20 iunie, termenul limită pentru verificarea creanţelor născute în cursul procedurii, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului suplimentar al creanţelor a fost stabilit la 05 iulie 2019.

Termenul limită pentru întocmirea şi afişarea tabelului definitiv consolidat al creanţelor este 30.07.2019.