​CrowdStrike, unicornul american de cybersecurity care a deschis primul centru de inovație de software development în București, în 2018, atrage un număr tot mai mare de candidați. Aceștia aplică în special pentru joburile de cloud engineers, specialiști în investigarea incidentelor de securitate și data science engineers. Succesul se datorează ritmului de dezvoltare din ultimii 3 ani, dar și sprijinului oferit angajaților pentru a-și dezvolta competențele profesionale. În acest sens, ei au acces la diverse conferințe tehnice și platforme de e-learning.

CrowdStrikeFoto: CrowdStrike

Deși cel mai mare centru de cercetare și dezvoltare din Europa se află în București, CrowdStrike nu se rezumă doar la Capitală când vine vorba de noile angajări. Planurile companiei pentru țara noastră includ deschiderea unui birou în Transilvania, la Cluj-Napoca.

"Cu toate că lucrăm în echipe distribuite și în țări diferite, contribuim la stoparea breșelor de securitate prin produsele pe care le dezvoltăm, folosind tehnologii cloud și inteligență artificială. Ne extindem echipa de Cloud Engineering și căutăm programatori dornici să dezvolte sisteme distribuite scalabile folosind Golang, indiferent dacă aceștia au lucrat sau nu cu acest limbaj", afirmă Daniel Radu, Director Cercetare și Dezvoltare CrowdStrike.

Compania este recunoscută și pentru accentul pe care îl pune pe învățarea continuă și dezvoltarea profesională a oamenilor. Participarea la cursuri, conferințe tehnice și implicarea în proiecte diferite, fac ca toți membrii echipei să aibă ocazia să acceadă în domeniul lor de activitate.

Spre exemplu, Radu Călin, care s-a alăturat companiei în anul 2017 pe o poziție de Cloud Engineer, a fost promovat ca și Cloud Engineering Manager în mai puțin de 2 ani.

Principala sa atribuție în CrowdStrike a fost preluarea unei serii de sisteme dezvoltate de către o echipă din SUA, care avea expunere directă către o mare parte din clienții brandului. În martie 2019, Radu a fost promovat în actuala funcție, ca manager al unei echipe de Cloud Engineers cu multiple proiecte în derulare. "CrowdStrike este compania în care oamenii au ocazia să învețe cât mai mult, să acumuleze experiență în dezvoltarea de sisteme cloud la scară foarte largă. Unele dintre sistemele noastre susțin peste 250 miliarde de request-uri pe zi. Asemenea scară și ownership sunt rare pe piața internațională, ca să nu mai vorbim de cea locală. Spre exemplu avem un junior engineer în echipă care a migrat o bază de date cu 30 miliarde documente dintr-un model de stocare în altul cu supervizare minimă", afirmă Radu Călin, Cloud Engineering Manager.

După venirea sa în echipa CrowdStrike, Radu a fondat și comunitatea Dezvoltatorilor Golang din București, care acum numără peste 350 membri. Radu are un sfat pentru cei care vor să se alăture echipei sale: "Din ce am observat, mulți candidați se tem de interviu. Din punctul meu de vedere, nu există eșec, există doar învățare. În cadrul interviului noi încercăm să înțelegem la ce se pricepe un candidat cât mai bine, pentru ca ulterior acesta să-și dezvolte acele skill-uri până la nivel de expertiză", a mai adăugat Radu.

CrowdStrike dezvoltă o serie de produse de succes pe plan global. Falcon X este unul din produsele care poartă semnătura echipei de Cloud din România. Acesta a fost premiat pentru cea mai bună tehnologie a unui produs de Threat Intelligence. Platforma permite clienților să aibă acces integrat la pachetul complet de soluții de protecție endpoint, inclusiv managementul vulnerabilităților, automatizarea colectării de date despre amenințări și controlul dispozitivelor.

Printre beneficiile de care se bucură membrii echipei CrowdStrike se numără salariile competitive, pachetul de acțiuni, bonusul de performanță, asigurare medicală privată pentru angajați și familiile acestora, asigurare de viață, flexibilitatea programului de lucru. Pe lângă acestea, sunt susținute ieșirile periodice cu echipa și participarea la diverse evenimente de profil din Europa și Statele Unite. Echipa CrowdStrike se destinde într-o sală de relaxare special amenajată sau prin participarea la evenimente sportive.

Crezi că te potrivești cu atmosfera din CrowdStrike și vrei să te alături echipei? Vezi lista joburilor disponibile și aplică accesând acest LINK.