Jonathan Ive, designerul principal al produselor companiei Apple, a anunțat că va demisiona din funcție în decursul acestui an pentru a-și începe propria companie, după o colaborare de aproape 30 de ani cu Apple, relatează BBC și The Verge.

Jonathan IveFoto: Apple

Designerul iPhone, Mac, iPod și a multor alte produse Apple va deschide o noua companie, numită LoveFrom, al cărui client principal va fi Apple, citează Mediafax.

„Consider că este timpul să fac această schimbare”, a declarat Ive.

„După aproape 30 de ani și nenumărate proiecte, sunt mândru de munca pe care am făcut-o pentru a crea o echipă de design și o cultură fără pereche în cadrul Apple”, a adăugat designerul britanic.

Tim Cook, directorul general al companiei Apple, a anunțat că va lucra în continuare cu Jonathan Ive.

„Jony este o figură fără pereche în lumea designului, iar rolul său în revitalizarea Apple nu poate fi neglijat, începând din anul 1998 cu iMac, până la iPhone și Apple Park, unde și-a direcționat recent energia și grija”, a declarat Tim Cook.

Jonathan Ive a devenit directorul echipelor de design ale companiei Apple în anul 1996 și este persoana creditată cu designul tuturor produselor de succes Apple.