​Directorul Ford România, Ian Pearson, a verificat, în weekend, stadiul lucrărilor la drumul expres Craiova- Pitești, ocazie cu care a constatat că nu a fost făcut niciun progres din momentul inaugurării, cu mare fast, a șantierului. "Nu s-a făcut niciun progres de la începerea lucrărilor", a scris Ian Pearson pe Facebook, iar pentru a-și susține afirmațiile, a publicat și câteva poze.

HotNews.roFoto: Hotnews

Imaginile prezintă câteva utilaje care stau în noroaie și niște borduri aliniate.

După ce am petrecut aproape o oră încercând să traversez Balşul, săptămâna trecută am decis să verific progresul făcut pe noul drum expres Craiova – Pitești, mai ales progresul pe șoseaua de centură a Balşului. Lucrările la drumul tehnologic au fost inaugurate 22 mai, când s-a declarat că șoseaua de centură va fi gata până la sfârșitul anului! După cum se poate observa din fotografiile pe care le-am făcut ieri (n.red. 29 iunie), nu s-a făcut niciun progres de la începerea lucrărilor. Nu este vital doar pentru oamenii și afacerile din Craiova ca acest drum să fie finalizat la timp, ci pentru toți românii care au nevoie să folosească acest drum din sud! Voi continua să monitorizez progresul și sper că vor fi realizate angajamentele care au fost făcute", a scris Ian Pearson pe Facebook.

Încă din a doua zi de la inaugurarea șantierului au apărut semnale că ritmul lucrărilor va fi foarte lent. Pe 22 mai, șantierul a fost inaugurat în prezența fostului șef al PSD Liviu Dragnea, a ministrului transporturilor, Răzvan Cuc, a Liei Olguța Vasilescu și a șefului companiei de drumuri, Narcis Neaga.

A doua zi, dimineața, Ramona Săseanu de la TVR Craiova a publicat pe pagina sa de Facebook, o imagine în care apărea un drum de pământ, cu doar câteva borduri și nimeni împrejur. Utilajele fuseseră retrase. "Se muncește din greu la el", comenta autoarea. După câteva ore, Compania de Drumuri acuza că e vorba despre o "manipulare" și prezenta imagini în care, potrivit sursei, muncitorii și utilajele constructorului italian Tirrena Scavi continuau lucrările începute pe tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova-Pitești.

Pe 25 mai, Gazeta de Sud scria că, de fapt, "în Dolj nu au fost inaugurate lucrările la drumul expres Craiova - Piteşti, aşa cum au anunţat autorităţile pe 22 mai, ci s-au pus câteva borduri, în câmp, pe locul pe unde va trece drumul tehnologic care este paralel cu drumul expres şi pe unde vor circula utilajele care vor lucra la drumul de mare viteză."

Tot în data de 23 mai, după ce Ramona Săseanu publicase imaginea respectivă, TVR Craiova publica pe propriul site și pe Facebook un comunicat de presă în care susținea că imaginea "nu exprimă realitatea de la fața locului (...) Demersul doamnei Săseanu s-a desfășurat în afara atribuțiilor de serviciu. Imaginea postată pe Facebook este o prezentare trunchiată a realității de la fața locului, reportajele realizate și difuzate de TVR și postate pe platforma tvr.ro arătând o situație diametral opusă."

Vezi și