Guvernul va înființa un departament pentru dezvoltarea, promovarea şi monitorizarea proiectelor de investiţii în infrastructură, în subordinea prim-ministrului, a anunţat miercuri premierul Viorica Dăncilă. Acesta susține că va fi urmărit fiecare mare proiect.

Foto:

Noul departament va furniza rapoarte săptămânale privind stadiul lucrărilor și respectarea termenelor.

"România are nevoie de proiecte de dezvoltare, iar cine nu respectă termenele asumate pleacă acasă, fără excepţie", susține Dăncilă.

Aceasta a spus din nou că Executivul acordă în acest an o atenţie deosebită investiţiilor. Premierul afirmă că în primele cinci luni, plăţile pentru proiectele de investiţii, atât din fonduri guvernamentale, cât și din fonduri europene, au fost cu 30% mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului 2018, ridicându-se la valoarea de 9,6 miliarde lei.

Dăncilă a mai afirmat că pentru încurajarea investiţiilor private, Ministerul Finanţelor a pus miercuri în consultare publică noi măsuri prin care mediul de afaceri să poată accesa mai uşor două scheme de ajutor de stat pentru proiecte cu impact major în economie şi pentru cele destinate dezvoltării regionale.