Premierul Viorica Dăncilă a spus, la începutul ședinței de Guvern de marți, că a cerut demiterea șefului Companiei Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Narcis Neaga. Dăncilă susține că au fost blocate proiecte în mod nejustificat.

Narcis NeagaFoto: Hotnews

"Conducerea CNAIR a blocat, în mod nejustificat, evoluția unor proiecte", a afirmat Dăncilă. Ea a dat exemplul autostrăzii Sibiu-Piteşti, secţiunea 4, care avea documentaţia gata din mai 2018. "Actualul management a anulat-o şi mai bine de un an nu a făcut niciun demers pentru promovarea investiţiei", a precizat premierul.

Dăncilă a mai dat și exemplul secţiunilor 3 şi 4 de pe drumul expres Craiova- Piteşti. Potrivit premierului, acestea sunt blocate de CNAIR, deşi documentaţia este definitivată din 2017.

Dăncilă a mai acuzat actuala conducere că şi-a asumat termene total nerealiste şi a dezinformat cu privire la stadiul şi evoluţia unor investiţii majore. "Mă refer la deschiderea integrală a circulaţiei pe autostrada Sibiu- Nădlac, precum şi realizarea a 180 de km de autostradă, până la final de an", a adăugat Dăncilă.