Sistemul Medical MedLife a anunțat preluarea unui nou pachet de 3% din grupul de firme Genesys Arad, unul dintre cei mai mari operatori privati de servicii medicale din zona de vest a României, se arată într-un anunț publicat pe site-ul Bursei de Valori București (BVB). Ca urmare a acestei preluări, Sistemul MedLife deține pachetul de 61%.

Sistemul medical MedLifeFoto: MedLife.ro

Conform sursei citate, Genesys Arad face parte din Sistemul MedLife încă din 2011, când reprezentanții anunțau preluarea pachetului de 55%, iar valoarea tranzacției se ridica la aproximativ 3 milioane de euro.

MedLife Genesys include un spital de mari dimensiuni, maternitate, ambulatoriu și laborator.

"De-a lungul anilor, grupul a dezvoltat mai multe centre medicale în orașele Deva, Hunedoara, Petroșani, Drobeta Turnu Severin și Târgu-Jiu, cea mai recentă inaugurare fiind centrul de radiologie și imagistică medicală, singurul centru din Arad care dispune de un echipament radiologic digital", se arată în document.

Din 2010 până în prezent, MedLife a finalizat 23 de achiziții, Badea Medical Cluj, anunțată în luna mai anul curent, fiind ultima tranzacție de preluare a pachetului majoritar.