Microsoft achită 25 de milioane de dolari în ancheta privind acte de corupţie la contracte în Ungaria
Comisia SUA pentru Garanţii şi Tranzacţii financiare (SEC) a anunţat, luni, că Microsoft a acceptat plata a 25 de milioane de dolari (22,29 milioane euro), inclusiv o amendă penală de 8,75 milioane de dolari (7,79 milioane euro) impusă filialei Microsoft Ungaria, pentru soluţionarea litigiului, relatează agenţia Reuters, citată de Mediafax.
Microsoft suportă daunele civile şi amenda penală fără însă a recunoaşte comiterea de ilegalităţi.
Filiala ungară a Microsoft a ajuns la un acord cu Departamentul american al Justiţiei şi cu reprezentanţii Comisiei pentru Garanţii şi Tranzacţii financiare care nu prevede inculparea, a confirmat reprezentantul legal al grupului american, Brad Smith, citat de Bloomberg. Litigiul se referă la presupusa încălcare a Legii privind acte de corupţie în străinătate.
Compania Microsoft este vizată de o investigaţie lansată de autorităţile din Statele Unite pentru presupuse acte de corupţie comise la vânzarea unor produse software în Ungaria, relata în august 2018 publicaţia The Wall Street Journal. Departamentul american al Justiţiei, precum şi Comisia pentru Garanţii şi Tranzacţii financiare (SEC) au anchetat modul în care Microsoft a vândut produse software precum Word şi Excel spre firme intermediare din Ungaria, care apoi le-au livrat instituţiilor guvernamentale ungare, în perioada 2013-2014, au declarat surse din cadrul investigaţiei citate de WSJ.
Cotidanul The Wall Street Journal a relatat în 2013 că autorităţile din SUA au examinat relaţiile companiei Microsoft cu parteneri de afaceri din China, România, Italia, Rusia şi Pakistan, pe fondul acuzaţiilor că aceste firme intermediare ar fi mituit oficiali guvernamentali sau ar fi fost privilegiate la acordarea contractelor.

Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”
INTERVIU Un an de la primul caz de COVID-19 în România / De ce a scăzut drastic numărul îmbolnăvirilor în ultimele 2-3 luni și ce ne așteaptă: Al treilea val nu va fi de intensitatea celui de-al doilea / Testele rapide ar trebui distribuite gratuit medicilor de familie, am ști clar numărul real de cazuri