Grupul Apple a realizat progrese majore în realizarea obiectivului său privind furnizarea propriilor cipuri pentru smartphone-urile sale prin achiziţionarea diviziei de modemuri a Intel, într-o tranzacţie evaluată la un miliard de dolari, au anunţat cele două companii, transmit agențiile internaționale, citate de Agerpres.

Produse AppleFoto: Pexels

Conform acordului, aproximativ 2.200 de angajaţi Intel se vor alătura Apple, alături de echipamente şi drepturile de proprietate intelectuală.

Combinat cu portofoliul existent, Apple va avea 17.000 patente în domeniul tehnologiei wireless, devenind astfel un jucător de top în domeniul deţinătorilor de patente 5G, alături de firme ca Huawei Technologies Co Ltd.

După anunţarea acordului, La Bursa de la New York acţiunile Intel au urcat cu 5,7%, la 55,05 dolari, în timp ce titlurile Apple au crescut uşor, cu 0,1%, la 207,29 dolari.

Tranzacţia, care ar urma să se finalizeze până la finalul anului, va ajuta Apple să-şi atingă obiectivul de a face propriile sale cipuri pentru modemuri folosite la smartphone-uri, concurând astfel mai bine cu rivalele Samsung Electronics şi Huawei.

Intel a anunţat că va scoate la vânzare divizia de cipuri pentru modemuri 5G în aprilie, după finalizarea disputei juridice dintre Apple şi Qualcomm, un furnizor cheie de cipuri pentru modemuri folosite la iPhone-uri.