​Timişorenii mai au foarte puţin de aşteptat până când se vor relaxa în unul dintre cele mai spectaculoase parcuri din România. Iulius Gardens, spațiul verde din inima Iulius Town Timişoara, va fi deschisă publicului odată cu inaugurarea primei etape a ansamblului, pe 30 august.

Iulius Town TimisoaraFoto: Links Associates

Iulius Town reprezintă primul proiect mixt din vestul țării și cea mai mare investiție în real estate din regiune, de peste 220 de milioane de euro, a companiilor IULIUS și Atterbury Europe.

Parcul a presupus o investiție în valoare de 8,7 milioane de euro şi lucrări complexe de amenajare, fiind realizat de la zero peste noua parcare subterană din proiect.

IULIUS este singura companie de real estate din România care investeşte în proiectele sale sume considerabile în amenajarea unor ample spaţii verzi. Parcul de la Timişoara este cel de-al treilea realizat de companie, după cel din Palas Iaşi, în urma unei investiţii în valoare de peste 2,5 milioane de euro, şi Iulius Parc din proximitatea Iulius Mall Cluj, care a necesitat 2 milioane de euro.

Parcul din Iulius Town Timişoara a fost realizat de o echipă de specialişti din Italia, Germania şi România, fiind gândit ca un spațiu care aduce timișorenii împreună, pentru recreere şi socializare, incluzând posibilități numeroase de entertainment pentru întreaga familie.

Peisagiștii au integrat peste 1.400 de arbori maturi, aduși special de la pepiniere din Italia cu 500 de autocamioane, 10.000 de arbuști de talie mare și medie şi aproximativ 45.000 de plante decorative.

Iulius Gardens integrează și elemente de peisagistică inedite, așa cum este lacul central, ce se întinde pe o suprafață de 800 mp, care va fi animat de o cascadă și de vegetație specială. Pe lângă peisajul natural, timișorenii se vor bucura și de un foişor şi de piațete pentru evenimente, alei de promenadă, precum și de numeroase restaurante și cafenele amenajate tematic, cu terase și panoramă spre spațiul verde.

Parcul mai include un carusel etajat pentru copii, iar iarna, un patinoar.

Cea mai mare zonă de cumpărături din afara Capitalei

Iulius Town este un ansamblu mixt dezvoltat în jurul Iulius Mall, în centrul Timișoarei. Proiect de regenerare urbană unic, Iulius Town oferă locuitorilor din vestul ţării cea mai mare suprafață de retail din afara Bucureștiului, de peste 120.000 mp, dar și un pol regional de business. În cele trei imobile office clasa A operaționale sunt deja prezente mari companii din IT și Automotive. În prezent, se lucrează și la United Business Center 0, cea mai înaltă clădire de birouri din România, care va avea 155 m, 27 de niveluri și o suprafață închiriabilă de 52.000 mp.

Prima etapă de dezvoltare include: 450 de magazine, noi branduri, un nou concept de cinema, cel mai mare centru de sănătate şi fitness din România, piscină indoor semi-olimpică, numeroase restaurante şi cafenele tematice, un parc, un centru de evenimente cu trei săli ultramoderne, o grădiniţă cu predare în limba engleză şi o şcoală primară, 100.000 mp de spaţii office clasa A, un tunel auto şi 4.070 de locuri de parcare.