Compania americană Apple a anunțat că renunță pentru moment la programul de ascultare a înregistrărilor. Acest program le oferea acces angajaților Apple la informațiile pe care utilizatorii i le dădeau asistentului digital, Siri. Decizia a fost luată după ce au apărut în presă mai multe articole în care se precizează că firma din Sillicon Valley le furniza accesul angajațiilor Apple la unele informații cu caracter personal, mai ales că de multe ori asistentul digital era activat în mod accidental, scrie CNN.

Logo AppleFoto: Hotnews

Deși majoritatea conversațiilor erau legate de scrierea de mesaje sau de adăugarea unor activități în calendar, ziarul Guardian a scris că lucrurile nu stăteau chiar așa, compania oferind acces la informații de natură personală.

„Ne-am angajat să oferim o experiență excelentă de folosire a asistentului digital Siri în timp ce protejăm confidențialitatea utilizatorilor. În timp ce efectuăm o revizuire amănunțită, suspendăm ascultarea înregistrărilor Siri la nivel global", a declarat un purtător de cuvânt al firmei Apple.

Purtătorul de cuvânt a mai spus că Apple lucrează și la o actualizare a software-ului care le va oferi utilizatorilor posibilitatea de a nu lua parte la desfășurarea acestui program de ascultare a înregistrărilor.

Apple angajează contractanți pentru a analiza unele interacțiuni ale utilizatorilor cu Siri în ideea de a îmbunătăți serviciul. Aceștia clasifică calitatea răspunsului lui Siri și evaluează cât de bine s-a ocupat de cerere asistentul virtual.