Implementarea proiectelor mari de investiții va continua, susține premierul Viorica Dăncilă, care a prezentat joi, la începutul ședinței de Guvern, stadiul unora dintre ele. Premierul a afirmat că pentru autostrada Târgu Neamț-Iași, proiect în parteneriat public-privat, există patru investitori interesați.

Autostrazile in Romania, misiune greaFoto: Hotnews
  • Stadiul unor proiecte, așa cum a fost prezentat de Viorica Dăncilă.

Autostrada Sibiu-Piteşti. A fost avizată hotărârea de guvern privind exproprierile pentru Secţiunea 1, Sibiu-Boiţa, document care va fi aprobat în şedinţa de guvern de joi. Guvernul alocă suma de aproximativ 5 milioane de lei, necesară despăgubirii proprietarilor.

Pasajul Drajna. A fost semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate.

Centura Bucureşti Sud. Pentru lotul 1, în această săptămână, a fost transmisă către antreprenorul declarat câştigător iniţiativa de depunere a documentelor în vederea semnării contractului, iar Declaraţia de proiectare pentru lotul 2 a fost acceptată în Consiliul Tehnico-Economic al CNAIR.

Tronsonul 2 al drumului expres Craiova-Piteşti. Săptămâna trecută a fost publicată lista imobilelor ce vor fi expropriate şi au fost transferate sumele necesare pentru despăgubirea proprietarilor, iar CNAIR a trimis clarificările necesare pentru contractul de supervizare a lucrărilor care se află în procedura de achiziţie publică. A fost transmisă în vederea validării şi documentaţia aferentă procedurii de atribuire a contractului de proiectare şi execuţie pentru tronsonul 4 de 31,88 km al acestui drum expres.

Autostrada Târgu Neamţ - Iaşi. La începutul acestei săptămâni au fost deschise solicitările de participare pentru atribuirea contractului. Patru investitori şi-au manifestat interesul pentru realizarea acestui proiect de infrastructură în parteneriat public privat. Potrivit G4media.ro, sunt interesate patru consorții formate din firme chineze și turce.

Extinderea şi modernizarea Delfinariului din Constanţa. Miercuri a fost semnat contractul de finanţare.

Pârtii de schi. Săptămâna trecută a fost semnat contractul de finanţare în valoare de 104 milioane de lei pentru Pârtia de schi Borșa, Maramureș, iar săptămâna viitoare va fi plătită prima tranşă de finanţare pentru proiectul unei piste pentru sănii de vară la Borsec.

Port turistic la Călărași. Săptămâna viitoare Ministerul Turismului va semna la Călăraşi un contract de finanţare pentru construcţia unui port turistic la Dunăre, în valoare de 86 milioane de lei.

Turism balnear. Guvernul a discutat joi un proiect de hotărâre pentru Strategia pentru dezvoltarea turismului balnear. Obiectivele stabilite în cadrul acestei strategii vizează măsuri de sprijin în vederea dezvoltării ofertei turistice pentru turismul balnear.