În 2019 se împlinesc trei ani de la cea mai mare tranzacție de pe piața serviciilor de medicină dentară din România, prin care grupul MedLife a obținut un pachet majoritar din acțiunile companiei DENT ESTET, restul fiind în continuare deținute de fondator, dr. Oana Taban. Mai mult decât atât, DENT ESTET aniversează anul acesta 20 de ani de activitate în România. Analiza rezultatelor din toți acești ani arată o creștere accelerată a indicatorilor de business după tranzacție comparativ cu ritmul anterior caracterizat mai degrabă prin continuitate și stabilitate. Unele dintre cele mai importante evoluții s-au înregistrat la nivel de număr de unituri dentare, număr de pacienți, vizite în clinici, dimensiunea echipei, cereri pentru tratamente complexe și abonamente corporate.

DENT ESTETFoto: DENT ESTET

În cei trei ani de la tranzacție, numărul de unituri dentare din clinicile DENT ESTET a înregistrat creșteri substanțiale de până la 70%, ajungând la 57 în prezent, față de 33 câte erau în 2016. Această evoluție accelerată este un rezultat al strategiei de dezvoltare a grupului și se datorează în principal deschiderilor de noi clinici din ultimii trei ani, una pentru adulți în București (în anul 2017) și alte două în Sibiu în 2018 (una pentru adulți și cea de-a doua pentru copii).

„Acum trei ani, vorbeam despre un parteneriat solid dedicat pieței de medicină dentară și pacienților, dintre două companii lider în medicina din România. Am reușit să îndeplinim obiectivele pe care ni le-am propus privind dezvoltarea și extinderea DENT ESTET, concretizând deschiderea a trei clinici în trei ani: în anul 2017 la București, pe Bulevardul Aviatorilor nr. 98, cea mai mare investiție într-o clinică stomatologică din România până la acel moment, iar un an mai târziu am extins aria de acoperire DENT ESTET cu două clinici la Sibiu, una pentru copii și cea de-a doua pentru adulți. La nivel de business, DENT ESTET a crescut cu 60% în ceea ce privește cifra de afaceri în ultimii trei ani. Iar acest ritm de creștere este menținut în continuare, deja cifrele raportate în primul trimestru din acest an depășesc cu peste 35% aceeași perioadă a anului trecut. Know-how-ul nostru cu privire la extinderi și achiziții, inclusiv în afara granițelor țării, alături de leadershipul DENT ESTET, demonstrează că două companii 100% românești, atunci când urmează o strategie bine construită, pot stabili noi modele de business responsabil și vizionar”, spune Mihai Marcu, Președintele Consiliului de Administrație al MedLife.

În ceea ce privește componența echipei DENT ESTET, aceasta a crescut cu peste 100% în ultimii trei ani, de la 149 la peste 320 în acest moment, compania fiind cel mai mare angajator de pe piața serviciilor de medicină dentară din România.

Viziunea strategică a grupului a presupus în principal o consolidare a echipei de management care să susțină planurile de dezvoltare la nivel de tehnologii și echipă medicală. Aceasta a condus la internalizarea unor servicii vitale și transformarea lor în departamente de suport, astfel încât, în prezent, echipa de management s-a dublat față de acum trei ani, ajungând la 24 de persoane. Totodată, și în ceea ce privește echipa medicală din clinicile DENT ESTET se cunoaște o evoluție semnificativă, de peste 46% în ultimii trei ani, ajungând în prezent la un număr de 105 medici. Ca volum, cea mai mare creștere se observă în rândul echipei de suport a medicilor. Numărul lor a crescut de peste trei ori, de la 37 în anul 2016, la 118 în prezent.

„Cu siguranță, cel mai însemnat moment al evoluției noastre a fost întâlnirea cu MedLife. Avem alături o companie cu care împărtășim valori comune și aceeași viziune, iar spiritul MedLife a fost acceleratorul care ne-a oferit o putere și o siguranță și mai mare, pentru a atinge un nou stadiu al dezvoltării și al inovației în medicină. Acest parteneriat inspiră strategia de dezvoltare și de extindere și consolidează încrederea pacienților în noi, cărora le oferim expertiza a două companii care își potențează serviciile și acționează sub umbrela unui sistem integrat. Mai mult, integrarea serviciilor de medicină generală pentru pacienții noștri a reprezentat categoric un beneficiu diferențiator, astfel încât aceștia să beneficieze de soluții complete la problemele lor de sănătate”, spune dr. Oana Taban, Fondator & CEO al grupului DENT ESTET.

Odată cu alăturarea sistemului medical MedLife, se observă evoluții semnificative și la nivelul numărului de pacienți. Astfel, numărul total al celor care au vizitat clinicile DENT ESTET este cu peste 100% mai mare în acest moment față de acum trei ani: 37.490 în 2016 și peste 80.000 în prezent. Privitor la numărul de vizite, și aici DENT ESTET raportează cifre în creștere, depășind 555.000 față de aproape 300.000 în 2016, ceea ce se traduce într-o creștere de peste 85%.

„Anul 2019 reprezintă, pentru noi, un an al consolidării, în care continuăm să dezvoltăm echipele de medici și să investim în stomatologia de vârf: tehnologii digitale, echipamente și tehnici de tratament. Observăm un interes crescut din partea altor clinici din țară pentru replicarea modelului nostru de business, care au înțeles valoarea pe care know-how-ul DENT ESTET o aduce și care ne caută, fapt ce ne oferă încredere că foarte curând vom putea concretiza achiziții si parteneriate în România, astfel încât să ajungem la cât mai mulți pacienți din țară. Experiența de 20 de ani, dintre care mai mult de jumătate din poziția de lider al pieței, atestă faptul că avem capacitatea de a deschide noi orizonturi în ceea ce privește dezvoltarea pieței de medicină dentară din România”, adaugă dr. Oana Taban.

În ceea ce privește cazurile complexe, datele DENT ESTET arată o creștere semnificativă a numărului de pacienți care se adresează clinicii. Acestea beneficiază de expertiza mixtă a unor echipe integrate de specialiști, reprezentând o garanție a eficientizării timpului, tratamente sigure și performante. Solicitările pentru tratamente complexe au crescut cu peste 40% doar în ultimul an: reconstrucție dentară, protetică dentară, implantologie. Acest lucru reprezintă expresia clară a faptului că gradul de informare a crescut semnificativ, pacienții caută servicii de elită și sunt mai preocupați de sănătatea lor dentară.

Și în ceea ce privește segmentul de pacienți corporate se constată o creștere a solicitărilor din partea companiilor care deja beneficiază de pachetele de prevenție medicală MedLife, în special pentru tratamentele premium. În prezent, acest segment generează între 5 și 10% din business.

Grupul DENT ESTET numără 10 clinici în orașele: București (două pentru copii, una pentru adolescenți și patru pentru adulți), Timișoara (o clinică pentru copii) și Sibiu (o clinică pentru copii și una pentru adulți). Suprafața totală cumulată a celor zece clinici și a spațiilor de birouri depășește 3.600 metri pătrați.