Washington a acordat luni un nou răgaz de trei luni gigantului chinez al telecomunicațiilor Huawei, care va putea continua să se aprovizioneze de la companiile americane, scrie AFP.

Logo HuaweiFoto: Hotnews

Acest nou interval de 90 de zile "are ca scop să ofere consumatorilor din America timpul necesar pentru a găsi alți furnizori decât Huawei, din cauza amenințării permanente pentru securitatea națională și politica externă", arată un comunicat al departamentului Comerțului.

Administrația Trump a plasat Huawei pe o listă neagră în mai, acuzând grupul că lucrează cu autoritățile chineze, dar ulterior a acordat excepții pentru o primă perioadă de 90 de zile.

Aceste excepții au fost acordate unor companii americane care pot continua să vândă produse tehnologice, dar nu de vârf, către grupul chinez.

"Sunt 90 de zile în plus pentru companiile americane telecom, dintre care unele companii rurale, care depind de Huawei", a explicat ministrul Comerțului Wilbur Ross, la Fox Business, adăugând: "le mai oferim puțin timp pentru a de dezvăța".

Ministrul a adăugat însă că a adăugat 46 de filiale ale Huawei la această listă neagră, subliniind că, din mai, au fost înscrise circa o sută de filiale și persoane legate de grupul chinez.