​Piloții au renunțat la greva planificată pentru vineri, 27 septembrie. Ea ar fi urmat celor din 9 și 10 septembrie, care au perturbat călătoriile multor mii de pasageri. British Airways Pilots Association (BALPA) a emis o declarație că a doua grevă a fost anulată astăzi. BALPA a afirmat că cele întâmplate pe 9 și 10 septmebrie au demonstrat furia și hotărârea piloților.

British AirwaysFoto: oneworld.ro

Dar a adăugat: „este momentul pentru o perioadă de reflecție înainte ca disputa să escaladeze și să aducă prejudicii ireparabile brandului”. BALPA speră că British Airways (BA) își va schimba abordarea și va negocia serios în vederea închiderii conflictului.

Secretarul general al BALPA, Brian Strutton, a spus: „Cineva trebuia să ia inițiativa și, în lipsa unui semn de la British Airways, piloții au decis să o ia pe calea responsabilității. Într-o tentativă autentică de a stabili momentul supremației bunului simț, am ridicat amenințarea cu greva de pe 27 septembrie. Pasagerii lui British Airways se așteaptă ca BA și piloții să-și rezolve problemele fără perturbări și este momentul să aducem în față judecata la rece și pragmatismul. Sper ca BA și proprietarul IAG (International Aviation Group) să arate tot atâta responsabilitate ca și piloții”.

Dar BALPA nu a exclus totuși alte greve în viitor, adăugând: „Dacă BA va refuza noi negocieri de substanță, BALPA își rezervă dreptul de a anunța noi date pentru greve”.

Un purtător de cuvânt de la British Airways a declarat: „Tocmai am primit vestea. Luăm în considerație implicațiile și vom veni cu noi informații la momentul oportun”. (Mirror)