Tarom va introduce din nou curse spre Statele Unite. Din vara anului viitor românii vor putea zbura de la Bucureşti până la New York fără escală. Directorul companiei a precizat că Tarom va depune în această săptămână o cerere oficială pentru a putea opera zborurile spre SUA, informează stirileprotv.
Compania naţională a făcut deja o cerere pentru orele de aterizare pe tărâm american. Dar ca să reuşească acest lucru, operatorul trebuie să introducă în flota sa avioane care să poată zbura peste Atlantic. Nu este singura cursă lung curier, Tarom ar putea programa şi curse spre China.
Tarom spune că va depune săptămâna asta o cerere oficială pentru a putea opera zborurile spre Statele Unite. În vizorul operatorului naţional sunt 3 aeroporturi de pe coasta de Est.
Este vorba de aeroportul Newark, din Statul american New Jersey, aeroportul Laguardia din Queens, New York şi vestitul JFK din New York. Conducerea Tarom mizează pe JFK.
“Este prima noastră opţiune pentru că ne asigură o conectivitate şi pe continentul american prin parteneriat cu Delta, companie cu Sky Team. Termenul pe care ni l-am impus vizează operarea în sezonul de vară 2020. Estimez începerea operării începând cu luna mai - iunie 2020”, a declarat Mădalina Mezei, director Tarom.
Există însă o serie de paşi pe care compania trebuie să-i facă. În primul rând, are nevoie de avioane.
Pentru a putea opera transatlantic, Tarom trebuie să introducă în flota să 2 aeronave care să poată zbura peste ocean, adică mai bine de 14 mii de km. Desigur, avioanele trebuie să fie mai mari decât acesta. Să aibă 300 de locuri în clasa business, dar şi economic.
Ar putea să aleagă din mai multe aeronave care corespund acestor criterii. De pildă, un Airbus 330 sau un Dreamliner 787, însă acest lucru nu a fost deocamdată stabilit.
Cert este că Tarom nu vrea să le cumpere, ci să le folosească în leasing operaţional 6 luni cu posibilitatea prelungirii contractului.
Pentru a atrage clienţi din toată regiunea, conducerea companiei intenţionează să zboare cu o frecvenţă de 4-5 ori pe săptămână. Preţul biletelor nu a fost stabilit, dar ar putea ajunge la 1.000 de euro dus-întors.
Slotul ideal, adică intervalul orar de zbor, ar fi decolarea la ora 10 din Bucureşti, iar după un zbor de aproape 10 ore să aterizeze la New York. Asta ar transforma şi aeroportul din Otopeni într-un hub regional, unde s-ar aduna pasageri din Europa de Est pentru a putea zbura în Statele Unite.
Tarom a renunţat în 2003 la zborurile spre New York şi a pierdut atunci sloturi orare foarte bune. Apoi a anunţat în repetate rânduri că şi-ar dori să le reia, dar nu a reuşit până acum.
Intr-adevar 1000 euro e cam mult, dar sa stii ca si preturile la transportul aerian au sarit in aer in ultimii ani.
Sper ca Tarom sa ia in leasing Airbus 330, cu ce nave are acum in portofoliu nu poate ajunge in SUA>
Ca sa reziste competitiei Tarom trebuie sa ia in leasing niste Boeing 747 sau alte avioane mari, pentru ca la ce flota are in acest moment nu se va sui nimeni in ea sa mearga cross Atlantic.
Tarom ar trebui sa stie ca Laguardia nu face zboruri internationale.
Newark e al doiea ca trafic, dar pt. cineva din nyc tre' sa mai pui si cheltuiala si disconfortul drumului din Newark pana in nyc.
la guardia e in nordul quenzului, destul de usor de ajuns, oriiunde in nyc, long island sau NJ. e un aeroport mai mic, dar destul de bine pozitionat si probabil cu taxe de aeroport mai mici.. de obicei, de acolo sunt curse spre america centrala, caraibe, si in sua.
pe de alta parte, jfk are legaturi mai bune pt. cei care numai trec prin ny. adica spre coasta de vest, spre canada.
chestia ca toate aceste trei aeroporturi sunt subordonate aceleaiasi autoritati, ny and NJ port authority.
"Tarom trebuie să introducă în flota să 2 aeronave care să poată zbura peste ocean, adică mai bine de 14 mii de km"
...
"Desigur, avioanele trebuie să fie mai mari decât acesta. Să aibă 300 de locuri în clasa business, dar şi economic."
300 locuri la business, hai dom'le suntem Singapore Airlines? Si cu 300 locuri la business (in ce tip de avion) o sa atragem noi trafic regional?
Dar chiar si asa e putin, avioanele care zboara cross Attlantic au 500 locuri in total.
Auzi la ei... Bucuresti, hub regional... cu Istanbul la mai putin de 500 km? Te maninca Turkish de viu.
Nu se va intimpla, vorbesc si ei sa se afle in treaba
dar, este mai la indemana newyorkezului si a celor din jur. pozitie bune si, probabil, taxe de aeroport mai mici.
Sau Air Transat catre Canada - in mai 2018 am platit 327 de euro Dublin-Toronto dus-ntors, bagaj de 23 de kg inclus si masa in avion (nu le-am adaugat eu, erau in pretul biletului)
Tuie Marom si tuturor sinecurilor de acolo!
Romania are marele avantaj al sigurantei, (nu se pun bombe, nu avem islamisti,) ar trebui sa se marjeze mai mult pe asta, dar nu are cine.
Va doresc un zbor minunat !
Mai și gândiți când scrieți ?
...trăiesc in State de prin anii 70’s
Numai pentru cultura ta de ..toamna ...
Toaleta avionului nu o face Turkish Airlines, ci o fac producătorii de avioane Boeing sau Airbus, la Seattle sau Toulouse, după caz.
Iar dacă tot vor să meargă mai departe, de ce nu o cursă directă București Henri Coandă - Bangkok Suvarnabhumi? Ar fi foarte utilă și pentru fetele lor care vor să muncească în UE, și pentru fetele noastre care au potențialul să ceară tarife premium în Asia, căci sunt la mare căutare acolo.
Profitând de locația Bucureștiului în sud-estul Europei, TAROM ar putea oferi curse (ceva mai) low-cost spre Asia de Sud-Est pentru întreaga Europă. Dacă ar fi gestionat în mod competent. Mare DACĂ.