Vodafone va închide 15% dintre cele 7.700 de magazine din Europa, iar altele vor fi modernizate, în contextul în care clienţii se orientează din ce în ce mai mult spre achiziţiile online, a anunţat Nick Read, directorul general al companiei, citat de Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Vodafone va reconfigura reţeaua de magazine din Europa ţinând cont de preferinţele clienţilor, 40% dintre punctele de comercializare urmând să fie transformate până la sfârşitul anului 2021, a explicat Nick Read.

"Dacă ne gândim că 40% dintre tranzacţii devin digitale, atunci acest lucru are impact asupra persoanelor care merg în magazine. Direcţia şi obiectivul magazinelor se schimbă", a afirmat Nick Read în cursul unei conferinţe de presă desfăşurate în oraşul german Düsseldorf.

Vodafone, al doilea operator de telefonie mobilă din lume, va continua aplicarea planului privind deschiderea de magazine în Marea Britanie. În septembrie, Vodafone a anunţat planuri de a deschide 24 de noi magazine de tip franciză în Marea Britanie anul acesta, fiind analizată posibilitatea de a deschide încă 50 în anul 2020.

Dar "cred categoric că Germania este inima companiei noastre, deoarece aici se înregistrează 40% din fluxul de încasări. Avem o poziţie extraordinară pe piaţa acestei ţări", a subliniat directorul general Vodafone, citează Mediafax.