Angajații Complexului Energetic Oltenia au salopete de vară în pragul iernii, iar un sindicalist spune că oamenii își cumpără haine folosite pentru muncă, de la un târg. Conducerea CEH recunoaște că angajații nu au salopete de iarnă, dar dă vina pe contestațiile la contract.

Complexul Energetic OlteniaFoto: AGERPRES

Nicu Bunoaica, liderul Sindicatului Solidaritatea 2013, a declarat, corespondentului Mediafax, că în magazia Carierei Lupoaia, aparținând Complexului Energetic Oltenia, sunt numai salopete de vară.

„Oamenii au primit salopete de vară în pragul iernii. Se vede că salopetele sunt subțiri, de vară. Eu am fost azi în magazie să văd ce s-a mai adus. Salopete de iarnă nu s-au adus. Nu s-a adus nici măcar una. Și echipamentul de vară, la sudori și electricieni e un singur fel de echipament, pentru că e ignifug, nu s-a adus. Deci s-a adus numai de lăcătuș mecanic, de vară, atât. Sute de salopete de vară", a spus Bunoaica.

Liderul de sindicat susține că singura varintă a angajaților este să-și cumpere haine folosite din târgurile săptămânale.

„Pe lângă noi, pe aici, este târgul de la Broșteni, oamenii se îmbracă de acolo. Se duc acolo și iau diferite piese din salopete mai groase, cu mai multe buzunare, pentru că în cele pe care le avem, calitatea este cea mai proastă, adică sunt foarte subțiri, intră vântul prin ele, și prin cele de iarnă. Cusătura e proastă, sunt croite aiurea, stau pe tine ca pe gard și nu sunt groase, chiar și cele de iarnă. Mulți au de pe timpul SNLO-ului, atunci se aducea echipament de calitate, încă mai au pufoaice și salopete cu sigla SNLO pe ele. Acestea de la CEO, nu știu ce se întâmplă, sunt făcute pe vapor, la ce firmă, am impresia că sunt la un preț foarte mic. Cariera Lupoaia, Roșiuța, în tot mineritul sunt la fel. Oamenii își cumpără de pe la târguri. Și eu am luat un astfel de echipament, nu mi s-a adus cel de sudor și cel pe care mi-l aduc e de proastă calitate, nu pot să-l folosesc mai mult de două luni. A treia lună nu mai e bun, se arde, ia foc", a declarat Bunoaica.

De cealaltă parte, reprezentanții CEO susțin că salopetele se iarnă vor ajunge la angajați cu întârziere din cauza contestațiilor depuse după ce au atribuit contractul.

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, a declarat, pentru Mediafax, că procedura de cumpărare a salopetelor de iarnă a început încă din primăvară, dar au fost contestații în momentul atribuirii contractului.

Cu toate acestea, Borza spune că au ajuns deja câteva salopete de iarnă și vor fi distribuite angajaților, iar până în 10 decembrie toată lumea va primi salopetele de iarnă.

Despre salopetele de vară pe care Nicu Bunoaica le-a găsit în magazia Carierei Lupoaia, Borza a spus că sunt în depozit de câteva luni, pentru că nu au fost ridicate de angajați.