​De la companii bazate pe producția de lactate și brânzeturi, la soluții de securitate ce utilizează inteligența artificială, zona Transilvaniei se laudă cu antreprenori care au reușit să se remarce la nivel național și internațional cu afaceri inovatoare de succes. Aceștia au fost premiați în cadrul evenimentului Campioni în Business ce a avut loc pe 7 noiembrie la Cluj.

Mihai Miron & Irina Anghel-Enescu Foto: Campioni in Business

Mediul de business se schimbă constant și merge în tandem cu transformările tehnologice. Astăzi este necesar pentru orice antreprenor să găsească o modalitate prin care să se adapteze și să integreze tot mai multe soluții digitale care pot ușura activitățile companiei.

Campioni în Business este programul dedicat antreprenorilor români vizionari. Acest eveniment are loc anual, începând din 2005 și are ca scop să premieze unele dintre cele mai de succes afaceri, dar și de a aduce împreună cele mai mari companii românești la Cluj, Iași și București.

În ultimii ani, acest eveniment important pentru comunitatea antreprenorilor a premiat performerii mediului de afaceri, antreprenorii care au condus și dezvoltat companii cu creșteri sustenabile, pentru că într-o societate în căutare de modele și de surse de inspirație, ei sunt adevărații campioni pe care ar trebui să se sprijine dezvoltarea economică a României.

Campioni în Business este un club al antreprenorilor care, deși activează în domenii diferite, au câteva trăsături în comun: apetit pentru risc și inovație, ambiție, spirit de echipă și dorința de schimbare.

Primul eveniment de anul acesta a avut loc la Cluj-Napoca pe 7 noiembrie, unde au fost acordate premii pentru trei mari categorii: Campioni în Business , Rising Star și Premiul Campionilor.

Câștigătorii de la categorii Campioni în Business au fost:

Carmo Lact Prod - compania ce produce lactatele și brânzeturile Monor, condusă de Creoșteanu Eugen și Neagoș Ioan. Această companie este originară din Bistrița Năsăud, deține propriile mijloace de transport care distribuie produsele către peste 1.500 de puncte de lucru a peste 1.000 de clienți din toată țara.

LG Trans - una dintre cele mai importante companii de transportat pulberi vrac de produse alimentare, furaje sau materiale de construcții precum cimentul sau varul. Această companie a fost fondată în 2002 de Teodor Călugăr, la Cluj. În prezent, compania are o flotă de 81 de camioane.

Ducfarm - o companie farmaceutică, cu peste 20 de farmacii în județele Cluj și Sălaj fondată în 2005 și deținută de antreprenorii Radu Oprean, Simona Oprean, Radu Gorcea și Sandra Gorcea.

Premiul Rising Star a fost acordat unei companii fondată la finalul anului 2016 în Oradea de către Raul Popa și Cristian Tamaș. Typing DNA este o companie de securitate care oferă servicii de autentificare folosind algoritmi de inteligență artificială. Compania a câștigat în cadrul galei Campioni în Business Cluj premiul pentru companiile aflate la început de drum, cu o creștere accelerată.

Premiul Campionilor a fost desemnat către Prefera Foods, compania specializată în produse alimentare din carne creată de Raul Ciurtin, ce a fost desemnat Antreprenorul Anului în 2015 de către comunitatea Campioni în Business. Premiul a fost acordat de un juriu calificat, foști Campioni în Business, antreprenori români cu renume, care au învățat prin propria experiență ce înseamnă o afacere la început de drum și cum poți face ca lucrurile să meargă mereu spre viitor.

Evenimentele Campioni în Business de anul acesta susțin antreprenorii de succes din România, care se îndreaptă cu grijă către aceeași destinație: viitorul. Un bun exemplu despre cum va arăta acesta l-au dat doi foști Campioni în Business. Cei doi invitați speciali ai acestei ediții, Mihai Miron, fondatorul Spitalului Sf. Constantin din Brașov și Președinte Ropharma și Cristian Covaciu, CEO IPEC, au prezentat evoluția roboticii în domeniul medical și farmaceutic, dar și cele mai bune practici în dezvoltarea unei afaceri, de la manevrarea umană a obiectelor la cea robotică.

Următorul eveniment Campioni în Business va avea loc pe 14 noiembrie la Iași, iar pe 27 noiembrie va fi organizată Gala Campioni în Business la București, când va fi anunțat Antreprenorul Anului, ce va prelua ștafeta de la Daniel Dineș, fondatorul UiPath.

******

Despre Campioni în Business:

Dezvoltat pe un proiect lansat în 2005 de Enterprise Investors, unul dintre cei mai mari manageri de fonduri de private equity din regiune, Campioni în Business își propune să descopere și să promoveze antreprenorii din spatele celor mai dinamice companii românești.

Începând cu 2011, proiectului i s-au alăturat BCR, cea mai mare bancă din România, Triple Helix, organizație non-guvernamentală dedicată antreprenoriatului, fondată de Irina Anghel-Enescu, și, în 2012, PwC România, una dintre cele mai puternice companii de consultanță în business.